Vijesti
7. 9. 2023.

Novca u Zagrebu - ima! Više nego ikada. Sve ostalo su Tomaševićevi pokušaji obmane

Skrećući pažnju sa svojih očajnih rezultata, možemosi žele kao zmija noge sakriti 2 činjenice. 1. Uslijed fiskalne decentralizacije godišnji prihodi Grada Zagreba porasli su za 39%, s 597 na 836 milijuna €! 2. Država izdvaja 15 milijuna € mjesečno samo za subvencioniranje struje za Zagrepčane, gradske tvrtke i upravu. Da ne navodimo i ostale mjere. PLENKOVIĆ: Gradonačelnicima smo pružili priliku da pridonesu rastu plaća u sredinama koje vode. Žao mi je što je Tomašević neće iskoristiti. HERMAN: Jedino Zagrepčanima neće rasti plaće od 1. siječnja! Čim HDZ preuzme odgovornost za Zagreb, smanjit ćemo maksimalnu stopu poreza koju uvodi Tomašević i svima osigurati veća neto primanja.

Tomašević će vlastitu nesposobnost opet prelomiti preko leđa Zagrepčana. Uvest će najveći porez na plaće u cijeloj Hrvatskoj i time spriječiti da se njegovim sugrađanima povećaju primanja uslijed porezne reforme naše Vlade RH.

U žalosnoj priči o nezakonitom poskupljenju vode Tomašević je najmanje 5 puta lagao Zagrepčane!

Prijetvorno naričući nad sobom i nastojeći skrenuti pažnju sa svojih očajnih rezultata u upravljanju Zagrebom, disfunkcionalni možemosi žele kao zmija noge sakriti dvije nepobitne činjenice.

Prva: Zahvaljujući fiskalnoj decentralizaciji koju je provela ta ista Vlada i općem porastu plaća u Lijepoj Našoj godišnji prihodi Grada Zagreba povećali su se za nevjerojatnih 39%, s 597 milijuna na 836 milijuna eura!

I novi paket pomoći će Gradu Zagrebu

Druga: Vlada RH samo za subvencioniranje električne energije za stanovnike Zagreba i normalno funkcioniranje gradskih službi, uprave i komunalnih poduzeća mjesečno izdvaja 15 milijuna eura. Pritom ne navodimo vrijednost i ostalih mjera iz čak četiriju dosadašnjih zaštitnih paketa u globalnoj krizi. A novi paket stupit će snagu 1. listopada.

Tako da novca u Gradu Zagrebu - ima. Više nego ikada. Sve ostalo su Tomaševićevi pokušaji obmane.

Šire predsjedništvo HDZ-a dalo punu potporu novom paketu za zaštitu kućanstava, nacionalne ekonomije & lokalne samouprave!

Na Tomaševićevu najavu da će uvesti najveći porez na plaće reagirali su predsjednik naše Vlade i naše stranke Andrej Plenković te prvi čovjek zagrebačkog HDZ-a dr. sc. Mislav Herman.

PLENKOVIĆ: Zagrepčani će pitati Tomaševića zašto je spriječio da im porastu plaće

Lokalnim smo vlastima kroz poreznu reformu dali mogućnost da pridonesu povećanju plaća i standarda građana u sredinama koje vode. Žao mi je što Tomašević to neće iskoristiti.

Zagrepčani će ga zacijelo pitati zašto je spriječio da im porastu primanja.

Novi krug porezne reforme podići će neto plaće u cijeloj zemlji. Rast će biti manji, nažalost, u gradovima koji budu povećali stopu poreza na dohodak

HERMAN: Dragi sugrađani, izdržite još godinu i pol dana, možda i kraće!

Zbog Tomaševićeve nesposobnosti jedino Zagrepčanima neće rasti plaće od 1. siječnja! Čim HDZ na nadolazećim izborima preuzme odgovornost za Grad Zagreb, smanjit ćemo maksimalnu stopu poreza na dohodak koju uvodi Tomašević i time svima osigurati veće neto plaće. Građanima je bitno ono što mogu dignuti na bankomatu nakon što dobiju svoju plaću.

Zagreb zarastao u travi. Tomašević i možemosi iz dana u dan potvrđuju svoju disfunkcionalnost & nesposobnost da upravljaju glavnim gradom

Zagrepčani su već umorni od tih upravljački nedoraslih, a socijalno bezosjećajnih aktivista - koji im opet zavlače ruku u džep. Istodobno, Zagreb je zarastao, prepun komaraca i ambrozije, kupuju se pretpotopni tramvaji, sve je više štakora, a divlje svinje su se udomaćile. Tako je u kvartu Borovju uočena čitava familija - 7 komada divljih svinja.

Dragi sugrađani, izdržite još godinu i pol dana, možda i kraće!

A A A