Vijesti
9. 10. 2023.

Kod Milanovića i njegovih mališana raste nervoza zbog snage HDZ-a. Rast će još više kako se budu približavali izbori!

Šire predsjedništvo HDZ-a jednodušno osudilo Milanovićeve sabotaže, ruske stavove i laži. Dok je bio premijer, PRH Josipović mu je potpisao 13 zakona u roku kraćem od 8 dana. A sam je to učinio 4 puta otkad je na Pantovčaku. PLENKOVIĆ: O Ukrajini kao Putin. S Lex Perković skoro je kompromitirao naš ulazak u EU, protivi se strateškim iskoracima RH, uporno vrijeđa i NATO i SAD i EU. Sad problematizira avione Rafale, a njegov je SDP htio zaustaviti LNG terminal. U tom kontekstu treba promatrati i ovu opstrukciju. BUTKOVIĆ: U kampanji je, nimalo ne skriva da radi za inače nemoćnu oporbu. Opsjednut je željom da HDZ izgubi. No uzalud mu trud. Mirno ćemo privesti mandat kraju i iznova zadobiti povjerenje građana.

Odluka o pojeftinjenju goriva važna je poruka ZA zaštitu standarda hrvatskih građana i gospodarstva - istaknuo je predsjednik HDZ-a i Vlade RH na sastanku nacionalnog vodstva naše stranke.

Znatno sniženje cijena goriva!

Milanović se sveo na čistu destrukciju, jal i zlobu

I dok Vlada i dalje subvencionira struju i plin za sva kućanstva, nabavlja borbene avione Rafale, snižava cijene namirnica te nastavlja podizati plaće i zaposlenost, Milanović se sveo na čistu destrukciju, na jal i zlobu - dodao je Andrej Plenković:

- Idućeg tjedna ulazimo u 8. godinu mandata, a HDZ je i dalje, i to premoćno, najjača stranka u zemlji. Stoga je razumljivo da nervoza i agresija rastu kod Milanovića i oporbenih mu ortaka. Kako se budu približavali parlamentarni izbori, rast će još više! 

PLENKOVIĆ: Kao najgori premijer u povijesti želi si kupiti bolju prošlost

Uoči sjednice Šireg predsjedništva HDZ-a, Plenković je na upit novinara ponovno komentirao Milanovićevu diverziju s (ne)potpisivanjem Zakona o izbornim jedinicama.

Milanović je u sprezi s oporbom namjerno propustio potpisati Zakon o izbornim jedinicama. Njegovi mališani & mališanke uhvaćeni su u mišolovku!

Napomenuo je da je Milanović, premda je bio kandidat ljevice, postao predsjednik RH zahvaljujući Škori i MOST-u:

- O agresiji na Ukrajinu od početka ima proruski stav. S Lex Perković gotovo je uspio kompromitirati naš ulazak u EU, bio je protiv svih strateških iskoraka Hrvatske, ustrajno vrijeđa i EU i SAD i NATO, sada dovodi u pitanje kupovinu Rafalea, a njegov je SDP želio zaustaviti LNG terminal. A za Schengen nije mrdnuo malim prstom…

Istaknuo je da u tom kontekstu treba promatrati i Milanovićevu svjesnu opstrukciju s (ne)potpisivanjem navedenog zakona, „tu njegovu zlu namjeru“:

- Dok je on bio premijer, predsjednik RH Ivo Josipović 13 puta je potpisao zakone u roku kraćem od 8 dana. To je uobičajena praksa. U našem je mandatu bilo 4-5 takvih primjera, zadnji kad je Hrvatski sabor 28. lipnja donio Zakon o socijalnoj skrbi, a koji je stupio na snagu već 1. srpnja. Tada mu potpis nije bio problem, nije sebe doživljavao kao „tegleću marvu“. Dakle, Milanović sada laže.

Neće uspjeti!

Sve slobodno vrijeme, a ima ga puno, posvećuje destrukciji te pokušaju da si, kao najgori premijer u povijesti, kupi bolju prošlost - nastavio je Plenković:

- Ali, neće uspjeti. Hrvati znaju da njegova Vlada nije htjela ni Tunel Učku ni Pelješki most, a htjela je monetizirati hrvatske autoceste. U njegovom je mandatu BDP narastao za 2 milijarde eura, u našem za - 20 milijardi! HDZ je zaštitio građane u globalnim krizama, očuvao radna mjesta, kontinuirano podizao plaće, osigurao ponajveći gospodarski rast u EU-u...

Na parlamentarnim izborima Milanović i SDP opet će doživjeti poraz - zaključio je predsjednik HDZ-a i Vlade RH:

- Prvo smo njega osobno pobijedili sa 7 razlike, potom njegove nasljednike na čelu partije s čak - 25. Pobijedit ćemo ih i 3. put zaredom.

BUTKOVIĆ: Što je postigao? Ništa. Na kraju će Milanović morati potpisati

Nakon sjednice, pred novinare je pak stao potpredsjednik HDZ-a i Vlade Oleg Butković:

- Milanović je ušao u ranu kampanju, više ni najmanje ne skriva da radi za inače nemoćnu oporbu. Opsjednut je željom da HDZ izgubi na izborima. Ali, uzalud mu trud. HDZ će, snažan i stabilan, mirno privesti kraju svoj mandat i sljedeće godine iznova zadobiti većinsko povjerenje hrvatskih građana.

 „A što je Milanović postigao svjesno opstruirajući Zakon o izbornim jedinicama?“ - zapitao se i odmah odgovorio PPHDZ/PPVRH Butković:

- Ništa! #Vlada će Zakon opet uputiti u Hrvatski sabor, gdje će ga zastupnici već idućeg tjedna ponovno prihvatiti. I na kraju će Milanović morati potpisati.

A A A