Vijesti
5. 12. 2023.

Za Jakuševec je odgovornost na Gradu Zagrebu, na Tomaševiću, nesposobnim možemosima & njihovim junior partnerima iz SDP-a!

(VIDEO) Plenković na Širem predsjedništvu HDZ-a: Da je Herman gradonačelnik, ne da bi se tražila ostavka, nego bi već bio pribijen na križ! Vjerojatno bi se zahtijevalo da mu se amputira ruka! Da, Tomašević me nazvao radi Jakuševca. Ako Vlada može pomoći, naravno da će pomoći. Jer Zagreb je i moj grad, naš i vaš, grad svih Zagrepčana, ali se mora znati da je upravljanje odlagalištem otpada Tomaševićeva i zakonska i politička odgovornost. Uostalom, zabio je zastavu na Jakuševcu i obećao da će riješiti problem. Pitam se kako to da odjednom traži hitni sastanak, moli za pomoć, a do prije nekoliko sati tvrdio je da je „sve ok“, da „nema mjesta za zabrinutost“.

„Vlada RH rado će pomoći Gradu Zagrebu i Zagrepčanima, kao što je i do sada činila - od zaštite standarda i subvencioniranja energenata, preko povećanja plaća svim građanima, do toga da smo osigurali bespovratna EU sredstva za obnovu škola i sakralnih objekata ili izgradnju dječjih vrtića u glavnom gradu“ - također je napomenuo PHDZ/PVRH Andrej Plenković na sjednici Šireg predsjedništva HDZ-a, na kojoj je sudjelovalo i uže vodstvo Gradske organizacije HDZ-a Zagreba.

Tko preuzme grad, mora u gradu nešto i napraviti

„Pomažemo svim gadovima u Hrvatskoj. Nisam znao, međutim, da je Vlada odgovorna za gradsko odlagalište“ - dodao je predsjednik naše stranke i naše Vlade:

- Morali biste pitati Tomaševića zašto Jakuševec nije ni saniran ni zatvoren - kako je to obećavao u kampanji, tvrdeći da ima „gotova rješenja“ za sve probleme u Zagrebu. Tko preuzme vođenje grada, mora u gradu nešto i napraviti. Zar ne?

 „Možda se Tomašević prisjeti i činjenice da je u ovom sazivu Grad Zagreb dobio od Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja gotovo 27 milijuna eura samo za gospodarenje otpadom. A kako je taj novac iskorišten, i to je njegova odgovornost“ - zaključio je Plenković.

Zar su (grado)načelnici iz partije & platforme toliko nesposobni da svoj nerad i neznanje moraju „krpati“ nabijanjem harača?!

HERMAN: Još prije 3 tjedna upozoravali smo da je Jakuševec tempirana bomba

Na sjednici je dr. sc. Mislav Herman, predsjednik zagrebačkog HDZ-a, ponovno naglasio da je neopoziva ostavka ono jedino što bi Tomašević te direktori Zagrebačkog holdinga i Čistoće sada morali i smjeli učiniti:

- Još prije tri tjedna upozoravali smo da je Jakuševec tempirana bomba punjena biološkim otpadom, ali je Tomašević svjesno lagao, uvjeravao Zagrepčane da je sve super. A trojica radnika gotovo su platila životima muljaže i šlamperaj trenutačne gradske vlasti!

Varali su Zagrepčane da imaju „gotova rješenja“

Podsjećam da su Tomašević i Benčić - nastavio je Herman - krenuli u političko osvajanje Grada Zagreba upravo s brda na Jakuševcu, na kojem su 2017. zabili zastavu „Zagreb je naš“ i svečano obećali zatvoriti to odlagalište čim preuzmu vlast:

- Varali su sugrađane da imaju „već razrađeno rješenje“, da su se za preuzimanje vlasti „pripremali 16 godina“, ali sada, kada su im se sve te laži obile o glavu, odjednom zovu u pomoć Vladu u pokušaju da podijele krivnju za vlastitu nesposobnost i disfunkcionalnost.

PROSVJEDNICI, EKSTREMISTI & DEPLASIRANI MILANOVIĆ

U izjavi za medije nakon sastanka nacionalnog vodstva naše stranke predsjednik HDZ-a i Vlade RH ponovio je jasni, argumentirani stav o Tomaševićevoj krivnji za Jakuševec …

… te je odgovorio na novinarska pitanja o afričkoj svinjskog kugi, evidentiranim ekstremistima koji su se pridružili prosvjedima i Milanovićevim deplasiranim komentarima („Nije ništa demantirao, i sam je je vidio sva izvješća SOA-e“).

Više na:

Nema sastanka s Milanovićem dok se ne ispriča za uvrede

A A A