Vijesti
27. 11. 2023.

Zar su (grado)načelnici iz partije & platforme toliko nesposobni da svoj nerad i neznanje moraju „krpati“ nabijanjem harača?!

(VIDEO) Šire predsjedništvo HDZ-a razmotrilo je aktualna pitanja: proračun i amandmane; novi rast plaća uslijed porezne reforme; afričku svinjsku kugu i prosvjede; trezorske zapise; dječji doplatak i inkluzivni dodatak; proširenje plinovoda; 3. tranšu iz NPOO-a… Plenković: „Pohvala našim lokalnim čelnicima jer će pridonijeti podizanju plaća u sredinama koje vode, a kritika onima iz Možemo i SDP-a jer će većim porezima građanima otimati novac“. Bačić: „Zaraza jenjava. Šteta bi bila da se opet rasplamsa u trenutku dok očekujemo ublažavanje mjera“. Na sjednici su se predstavila dvojica kandidata za predsjednika Mladeži HDZ-a - Šimrak i Pnjak.

U uobičajenome uvodnom obraćanju na (redovitom) sastanku nacionalnog vodstva naše stranke PHDZ/PVRH Andrej Plenković osvrnuo se na, ako smo dobro pobrojali, 10 tema.

Donosimo glavne naglaske iz njegovog izlaganja:

Prva tema: nesposobni SDP-ovci & možemosi

HDZ-ovi (grado)načelnici zaslužuju svaku pohvalu jer će dati svoj doprinos porastu primanja u sredinama koje vode, a oni iz redova SDP-a i „NE Možemo“ kritiku jer će gotovi svi podići porez na dohodak i time, nažalost, sugrađanima oteti dio plaća. Zar su njihovi lokalni čelnici toliko nesposobni?

Druga tema: i socijalni i razvojni proračun

Iskazana je puna potpora Državnom proračunu RH za 2024. - koji će omogućiti daljnje povećanje plaća i mirovina, gospodarski rast u samom vrhu EU-a i nastavak zaštite životnog standarda.

Prioriteti proračuna - Nastavak rasta plaća, zaposlenosti i mirovina, zaštita izloženijih građana & daljnja ulaganja u razvoj!

Treća tema: amandmani na proračun

Šire predsjedništvo HDZ-a pozdravilo je odluku Vlade RH da usvoji 11 amandmana na proračun. Od toga je 5 HDZ-ovih, a čak 6 oporbenih.

Održana 266. (telefonska) sjednica Vlade

Četvrta tema: potpora ministrici poljoprivrede

Još jednom izražavamo podršku ministrici poljoprivrede Marija Vučković i mjerama za suzbijanje afričke svinjske kuge, utemeljenima na struci i znanosti.

Predvodnici prosvjeda nemaju veze s poljoprivredom, ali imaju itekako veze s DP-om, MOST-om & tzv. suverenistima!

Peta tema: dječji doplatak

Udvostručenje i iznosa i broja korisnika dječjeg doplatka izdvajamo kao snažnu demografsku mjeru!

Šesta tema: inkluzivni dodatak

Uvođenje inkluzivnog dodatka golemi je iskorak u poboljšanju prava osoba s invaliditetom!

Sedma tema: „trezorci“

Sjajni uspjeh trezorskih zapisa potvrdio je da javne financije uživaju povjerenje hrvatskih građana.

Nakon vrlo uspješnih narodnih obveznica, Hrvati su i u „trezorcima“ prepoznali priliku da bez rizika oplemene svoju štednju!

Osma tema: projekti za sjever Hrvatske

U jednom danu donijeli smo u Varaždinsku i Međimursku županiju 118 milijuna eura! Pritom ne računam to što je Vlada RH preuzela na sebe kompletni trošak sanacije famoznih bala u Varaždinu.

U istom danu 5 projekata za kvalitetniji život na sjeveru Hrvatske & druženje sa Zlatkom Dalićem

Deveta tema: nova europska sredstva!

Krajem tjedna Hrvatskoj će leći novih 700 milijuna eura, tj. treća tranša bespovratnih sredstava iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Najbolji smo u Europskoj uniji po brzini povlačenja tog novca!

Deseta tema: Hrvatska kao energetsko čvorište!

Otvorili smo radove na plinovodu Zlobin-Bosiljevo. S tom strateškim ulaganjem, „teškim“ ukupno 180 milijuna €, uvelike ćemo proširiti kapacitete LNG terminala kod Omišlja, ali i transporta plina iz njega.

Hrvatska prerasta u europsko energetsko čvorište! A sjetimo se da su SDP & MOST sve činili kako bi spriječili izgradnju LNG terminala

BAČIĆ: Do kraja godine očekujemo svinjokolju & uspostavu tržišta svježeg mesa

Nakon sjednice Šireg predsjedništva HDZ-a potpredsjednik naše i stranke i Vlade Branko Bačić stao je pred novinare. Većina pitanja odnosila se na prosvjede koje predvode tzv. poljoprivrednici.

„Ako se zaraza nastavi usporavati ovakvim tempom, do kraja godine očekujemo uspostavu tržišta svježeg mesa i održavanje svinjokolja na područjima koja su zahvaćena afričkom svinjskom kugom“ - najavio je PPVRH/PPHDZ Bačić:

- Pozivam sve da se primire i poštuju zaštitne mjere koje je donijela veterinarska struka i koje podržavaju županijski savezi svinjogojaca. Pritom napominjem da su ministrica poljoprivrede i Vlada otvorene za razgovore. Naravno, bez ucjena.

S predstavnicima Hrvatske poljoprivredne komore: Stagnacija afričke svinjske kuge pokazuje da mjere suzbijanja daju rezultate

Obavijestio je javnost da je ministrica Marija Vučković upoznala nacionalno vodstvo HDZ-a s izvješćem koje je pripremila za Europsku komisiju:

- U njemu se, iznova ističem, predlaže ublažavanje mjera s obzirom da su one polučile učinak. U zadnjih 7 dana evidentirane su samo 3 novozaražene svinje te bi uistinu bilo šteta da se to kompromitira neprimjerenim postupcima dijela oporbe koji manipulira s prosvjedima i pokušava ih politički instrumentalizirati.

Očekivano, neslavno je završila još jedna oporbena „inicijativa“. Najviše su se, ipak, osramotili MOST-ovi primitivni, a licemjerni provokatori!

„Sve što se radi, radi se u interesu slavonskog seljaka i svih svinjogojaca, za koje je država osigurala više od 30 milijuna pomoći“ - zaključio je Bačić.

KANDIDATI ZA PREDSJEDNIKA MLADEŽI HDZ-a

Na sjednici su se predstavila dvojica kandidata za predsjednika Mladeži HDZ-a na unutarstranačkim izborima koji će se održati ove nedjelje - Maksimilijan Šimrak, koji brani mandat na čelu našeg pomlatka, i njegov „izazivač“ Ivan Pnjak.

- U 5-minutnom predstavljanju iznijeli su svoje kvalitetne programe. Podržali smo i jednog i drugog te zatražili da nakon izbora zajedno nastave svoj rad u MHDZ-u - izdvojio je Branko Bačić.

A A A