Vijesti
6. 12. 2023.

Stigla prva oklopna vozila Bradley! Nastavljamo osnaživati Hrvatsku vojsku & produbljivati strateško partnerstvo sa SAD-om!

U Rijeku su dopremljena 22 od ukupno 89 američkih borbenih vozila pješaštva Bradley M2A2 ODS - koja će se u potpunosti obnoviti i dovesti u operativno stanje u tvrtki Đuro Đaković Specijalna vozila u Slavonskom Brodu. Plenković: U 7 godina naše Vlade RH udvostručen je obrambeni proračun, koji danas premašuje milijardu eura. Nastavljamo poboljšavati status hrvatskih vojnika te modernizirati HV, zamjenjivati zastarjelu sovjetsku tehnologiju onom zapadnom, kompatibilnom s NATO-om! Anušić: Nabavom Bradleyja znatno jačamo ukupnu borbenu moć i spremnost svojih oružanih snaga - istinskog jamca mira i sigurnosti Domovine.

Nabavom Bradleyja dodatno osnažujemo obrambene sposobnosti Republike Hrvatske i njen doprinos kolektivnoj sigurnosti saveznika u NATO-u. Pritom se HV-u pružaju još veće mogućnosti za obuku i partnerstvo s Oružanim snagama Sjedinjenih Američkih Država. 

Nacionalna garda Minnesote, s kojom suradnja traje već 26 godina, kroz Program državnog partnerstva (SPP) pomoći će HV-u u uvođenju vozila Bradley u operativnu uporabu, čime se dodatno jača obrambena suradnja koja ostaje kamen-temeljac bilateralnih odnosa između SAD-a i RH. 

89 Bradleyja - Za manje novca dobit ćemo više vozila! Ostvarujemo i strateški cilj jačanja odnosa sa SAD-om!

PVRH Andrej Plenković: Ulažemo u sve sastavnice pobjedničke Hrvatske vojske!

Ovo je potvrda naše politike produbljivanja strateškog partnerstva sa SAD-om i kontinuiranog investiranja u sve sastavnice pobjedničke Hrvatske vojske kako bi ona bila još spremnija za ispunjavanje svojih zadaća - uzimajući u obzir i suvremene obrambene i sigurnosne izazove. 

Dolazak nosača aviona USS Harry S. Truman u Split dokaz je kvalitete strateških odnosa Hrvatske i SAD-a. Nastavljamo ih osnaživati!

U mandatu naše Vlade RH u ovih 7 godina udvostručen je obrambeni proračun, koji danas premašuje milijardu eura. Nastavljamo poboljšavati status i materijalna prava hrvatskih vojnika te ulagati u modernizaciju HV-a, u zamjenu zastarjele sovjetske tehnologije onom zapadnom, kompatibilnom s NATO-om!

PPVRH/ministar obrane Ivan Anušić: Ponosan sam!

Bradleyji čine okosnicu američkih oklopno-mehaniziranih postrojbi - ponosan sam što postaju dijelom Hrvatske kopnene vojske! Njihov dolazak svjedoči o uspješnoj dinamici realizacije najvažnijih projekata opremanja i modernizacije HV-a, a istodobno potvrđuje snagu strateškog partnerstva RH i SAD-a. 

Nabavom Bradleyja znatno jačamo ukupnu borbenu moć i spremnost svojih oružanih snaga - istinskog jamca mira i sigurnosti Domovine.

Nakon Sinja, Varaždina, Pule, Ploča i Vukovara, vratit ćemo pobjedničku Hrvatsku vojsku i u Baranju, u Beli Manastir!

DOBAR POSAO (I) ZA „ĐURU“

Borbena vozila Bradley bit će u potpunosti obnovljena u tvrtki Đuro Đaković Specijalna vozila (DDSV) u Slavonskom Brodu. Opsežni proces obnove sastojat će se od remonta pogonskog sklopa vozila i ugradnje novih sustava naoružanja kako bi se osiguralo da sva vozila zadovoljavaju najviše standarde performansi.

Nakon obnove zaposlenici DDSV-a bit će osposobljeni i opremljeni za dugoročno održavanje flote Bradley Hrvatske vojske. Osim toga, to će otvoriti mogućnosti za rad na istom tipu vozila drugih partnerskih zemalja. 

A A A