Vijesti
5. 1. 2024.

SDP-ov Neven Bosilj obećao je ukinuti prirez, a sada Varaždincima „dostojanstveno“ nabija jedan od najvećih poreza na plaće u državi!

Župan Anđelko Stričak: Varaždinski gradonačelnik, nažalost, nije iskoristio poreznu reformu Vlade RH kako bi sugrađanima omogućio veća primanja. No nije mu dovoljno to što je prekršio obećanje o „„smanjenju prireza do nule“, nego je i poskupio sve ono o čemu odlučuje Grad Varaždin: smještaj u dječjim vrtićima, komunalne naknade, odvoz otpada... A kao oporbeni vijećnik prosvjedovao je danima upravo zbog cijena gradskih usluga - premda su tada bile i dvostruko niže. Za razliku od SDP-a, nijedan HDZ-ov (grado)načelnik nije povećao porez na dohodak.

Priopćenje Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije, koje potpisuje njen predsjednik (i varaždinski župan) Anđelko Stričak, prenosimo u cijelosti:

Bosilj demantirao Bosilja

U svega dvije i pol godine aktualni gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj uspio je demantirati građanina Nevena Bosilja. Naime, 2021. odlučno je najavljivao da će Varaždinke i Varaždinci „osjetiti smanjenje prireza“ te da će prirez „smanjivati sljedeće tri godine tako da dođemo do nule“.

Umjesto da iskoristi poreznu reformu Vlade RH i omogući svojim sugrađanima veće plaće te samim time svoje (bombastične) najave iz 2021. provede u djelo, g. Bosilj radi sve suprotno.

Em harač, em skuplje usluge

Osim što je g. Bosilj „omogućio“ svim Varaždinkama i Varaždincima da plaćaju jedan od najvećih poreza u državi, u proteklih nekoliko mjeseci svjedočimo poskupljenjima svega o čemu odlučuje Grad Varaždin.

Roditeljima je podigao cijenu smještaja djece u vrtićima, povećao je i cijene komunalne naknade i komunalnog doprinosa, a isto tako i odvoza komunalnog otpada. A sve to čini, još gore, iako je Vladinom odlukom država na sebe u 100-postotnom iznosu preuzela trošak zbrinjavanja baliranog otpada iz gradskog odlagališta u Brezju.

U istom danu 5 projekata za kvalitetniji život na sjeveru Hrvatske & druženje sa Zlatkom Dalićem

Pritom podsjećamo da je taj isti g. Bosilj, kao oporbeni vijećnik, svojedobno danima prosvjedovao upravo zbog cijena gradskih usluga koje su tada bile i dvostruko niže.

Otima sugrađanima kako bi putovao svijetom

Ako uzmemo u obzir sva silna putovanja gradonačelnika Bosilja i njegovog zamjenika Markovića - od Irske, preko Maroka, Švicarske, Švedske, Norveške, Malte, Slovenije, BiH, Austrije, Sjeverne Makedonije, pa sve do Kine - svima postaje jasnije zbog čega Varaždinke i Varaždinci plaćaju najveće poreze u državi.

U novu smo godinu ušli s nizom velikih iskoraka! Plaće? Neki su lokalni čelnici iskoristili priliku da ih podignu u sredinama koje vode, a neki, nažalost, nisu

Za razliku od SDP-a, nijedan gradonačelnik ili općinski načelnik iz redova HDZ-a nije uveo veće stope poreza na dohodak. Nije im palo na pamet na taj način kompenzirati ukidanje prireza. I to iz jednostavnog razloga - žele pridonijeti povećanju plaća građana u sredinama koje vode.

A A A