Vijesti
4. 1. 2024.

Bolji se dan u Dubrovniku nije mogao poželjeti: rekonstruirana Lapadska obala, otvorenje EP-a u vaterpolu & slavlje Barakuda!

(PHOTO) Premijer Andrej Plenković: Dovršen je jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u Gradu svetog Vlaha u zadnjih 50 godina! Investicija je „teška“ 9.3 milijuna €, a financirana je EU (85%) i nacionalnim (15%) sredstvima. Nakon Pelješkog mosta, u idućem mandatu slijedi izgradnja autoceste od Neretve do Dubrovnika! * U dogovoru s Vladom, koja je uskočila s 2 milijuna €, Hrvatski vaterpolski savez munjevito je preuzeo domaćinstvo EP-a od Izraela. Vaterpolo je naš brend, ponos nacije, Barakude su nas proslavile diljem svijeta! Nadam se da će obraniti europsko zlato iz Splita.

Predsjednik Vlade RH i HDZ započeo je posjet Dubrovniku obilaskom rekonstruirane i proširene Lapadske obale, koja će nositi ime generala pobjedničke Hrvatske vojske Nojka Marinovića:

- Dovršen je jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u Gradu Dubrovniku u zadnjih 50 godina! Investicija je „teška“ 9.3 milijuna eura, a financirana je EU (85%) i nacionalnim (15%) sredstvima. Čestitam i zahvaljujem svima koji su dali svoj doprinos! U šali sam rekao gradonačelniku Mati Frankoviću i dubrovačko-neretvanskom županu Nikoli Dobroslaviću da se Dubrovnik širi prema moru kao da je Monaco!

Renesansa hrvatske obale

Itekako je vidljivo koliko Vlada RH ulaže u jug Lijepe Naše, a Lapadska obala tek je dio šireg pothvata koji nazivamo renesansom hrvatske obale - dodao je Andrej Plenković:

- Nakon što smo Pelješkim mostom teritorijalno i prometno povezali Dubrovačko-neretvansku županiju s ostatkom Hrvatske, u idućem mandatu slijedi izgradnja punog profila autoceste od Neretve do Dubrovnika! Pametnim korištenjem EU sredstava i osnaženim međunarodnim položajem omogućili smo ravnomjerni razvoj Lijepe Naše.

Rekordna turistička godina

Podsjetio je i na rezultate i više nego uspješne turističke godine iza nas, u kojoj je Hrvatska skočila na 18. mjesto među svjetskim destinacijama:

- Imamo bolje brojke i u dolascima i u noćenjima nego 2022. te potpuno jednake kada je riječ o rekordnoj 2019. godine. Po prihodima od turizma i s njima povezanim djelatnostima, međutim, rezultati su iznad bilo koje usporedive godine do sada!

U prvih 9 mjeseci 2023. gotovo 13 milijardi eura prihoda od stranih turista. To je porast od 11,4% u odnosu na povijesnu, dosad najbolju 2022. godinu!

BARAKUDE SU PONOS NACIJE!

Nakon obilaska novouređene Lapadske obale, Plenković je u Gradu sv. Vlaha otvorio Europsko prvenstvo u vaterpolu, koje se - nakon Splita 2022. - drugi put zaredom organizira u Hrvatskoj!

„U dogovoru s Vladom RH, koja je uskočila s 2 milijuna eura pomoći, Hrvatski vaterpolski savez munjevito je preuzeo domaćinstvo od Izraela“ - istaknuo je hrvatski premijer:

- Čestitam organizatorima koji su u samo mjesec dana odradili golemi posao. Vaterpolo je hrvatski brend, ponos nacije, Barakude su nas proslavile diljem svijeta! Nadam se da će obraniti europsko zlato iz Splita.

Nakon otvorenja, predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković pratio je u Gružu slavlje Hrvatske protiv Španjolske.

A A A