Vijesti
20. 2. 2024.

Je li „prosvjed“ naštetio HDZ-u? Ne. Zašto? Radilo se o predizbornom skupu radikalne ljevice, s porukama koje podsjećaju na totalitarne režime

(VIDEO) Plenković nakon sastanka vodstva HDZ-a: Prijetili su hapšenjima, tražili - kad već ne mogu pobijediti na demokratskim izborima - da se zabrani politička konkurencija, nazivali utemeljitelja suvremene Hrvatske dr. Franju Tuđmanu „mafijaškim bossom“, zahtijevali ukidanje privatnog vlasništva… Grbin je pak Zakon o hrvatskom jeziku proglasio „kretenskim“, a Benčić je potpisnica Deklaracije o zajedničkom srpskohrvatskom jeziku. To su akteri rigidne ljevice - iako se neki od njih nastoje kamuflirati u c/Centar. Bez zadrške ću ponoviti da je riječ, izuzev Socijaldemokrata, o proruskim strankama - baš kao i njihov idol Milanović. Ti i takvi ne žele čak ni dočekati „Barakude“.

Agresivni su, vrlo glasni, vulgarni i primitivni, ali HDZ nema nikakvog razloga za bojazan, za nervozu - također je istaknuo predsjednik naše stranke i naše Vlade nakon redovite sjednice Šireg predsjedništva HDZ-a:

- Mi mamo svoj program, svoju viziju, svoje vrijednosti, svoje ljude, svoj desni centar. Hrvati vide tko je tko, nisu ni slijepi ni naivni. Hrvati su svjesni da je danas i ekonomska i socijalna i energetska situacija daleko bolja nego u SDP-ovu mandatu.

Pobijedili smo i Milanovića i Bernardića

Od koga da strahujemo? Od njihove bezidejnosti, od ovih ljevičarskih floskula isključivosti, nesposobnosti i mržnje? - dodao je Andrej Plenković:

- Uostalom, pobijedili smo ljevicu dok ju je i službeno vodio Milanović, a pobijedili smo i Bernardićevu koaliciju čak 11 stranaka.

Dok mi radimo, oni ruše

S jedne je strane planina postignuća, s druge ambis ljevičarskih laži - nastavio je:

- S jedne su strane oni koji rade i grade, a s druge oni koji ruše i divljaju. I to je „sustavno prostaštvo“ uveo upravo Milanović, što će ostati njegovo jedino „postignuće“. A budući da im je idol, oponašaju ga svi retrogradni ljevičari. Sada svaka šuša, pritom i ne osobito pametna, misli da može pljuvati po svakom tko pridonosi Hrvatskoj.

Dok je proturazvojna ljevica „prosvjedovala“, premijer je u brodogradilištu „3. maj“ bio na porinuću novogradnje 527!

Divljaštvo, neodgovorne politike i potpora Kremlju nisu naš put, to nije dobar put ni za Hrvatsku ni za hrvatske građane - zaključno je podcrtao PHDZ/PVRH Plenković.

SVE BI GORJELO DA JE GRADONAČELNIK HDZ-ovac!

- „Nesporazum“ o dočeku Barakuda u Zagrebu? To tvrdi Tomašević? Ma sve bi gorjelo da je gradonačelnik HDZ-ovac! - odgovorio je predsjednik Andrej Plenković na novinarsko pitanje o sramoti zvanoj Grad Zagreb.

No budući da se radi o možemosima, o ljevičarima - napomenuo je - slučaj je većina portala već počela relativizirati:

- Tako da će se malo tko s tim Tomaševićem postupkom više baviti. Zanimljivo da se u Gradu Dubrovniku, pa ni u Gradu Splitu, nije dogodio „nesporazum“.

HRVATSKA RASTE!

Na samom sastanku nacionalnog vodstva HDZ-a najviše je bilo riječi o odličnim makroekonomskim pokazateljima, od ponajvišeg rasta BDP-a u cijeloj Europskoj uniji do, bez imalo pretjerivanja, fantastičnog interesa za novi krug trezorskih zapisa.

A A A