Vijesti
19. 2. 2024.

Dok se Tomašević nije udostojao čak ni odgovoriti na upite da Grad Zagreb dočeka Barakude, naša ih je Vlada - nagradila!

Vlada RH donijela je na telefonskoj sjednici odluku o dodatnoj potpori za naše heroje - za ponos nacije. Ukupno će za svjetsko zlato i europsko srebro, za dva trofeja kojima je Hrvatska proslavljena diljem svijeta, nacionalna vrsta biti nagrađena s 330.350 € (248.750 + 81.600). U čast tih fantastičnih sportskih uspjeha, premijer Andrej Plenković sastao se u Banskim dvorima s Barakaduma, izbornikom Ivicom Tuckom, stručnim stožerom reprezentacije i vodstvom Hrvatskoga vaterpolskog saveza.

Svaki hrvatski reprezentativac, kao i izbornik Tucak, dobit će 14.350 eura za zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Dohi, dok će ostali članovi stručnog stožera za nagradu podijeliti iznos od 19.150 eura.

Za srebro na Europskom prvenstvu u Zagrebu i Dubrovniku naši će vaterpolisti i selektor primiti nagradu od 4.800 eura, dok će ostali podijeliti taj isti iznos. Još jednom od srca čestitamo Barakudama i Hrvatskom vaterpolskom savezu na iznimnim međunarodnim uspjesima!

ZLATNI VATERPOLISTI U BANSKIM DVORIMA

PVRH Andrej Plenković: Barakude, učinili ste cijelu Hrvatsku ponosnom, čitavu naciju!

„Siguran sam da ste uzor našim mladima, neka se nadahnu vašim vrijednostima - zajedništvom, timskim radom, pobjedničkim duhom, zdravim životom, solidarnošću, domoljubljem, prijateljstvom! I dalje ćete imati maksimalnu potporu Vlade RH. Još jednom vam od srca čestitam i na tituli svjetskih prvaka i na europskom srebru, koje ste osvojili u samo 45 dana! Vaše je postignuće fascinantno! Dragi Ivica, uspjeli ste ono što se činilo nemogućim - da po broju trofeja preskočite proslavljenog Ratka Rudića! Svaka čast!“

Bolji se dan u Dubrovniku nije mogao poželjeti: rekonstruirana Lapadska obala, otvorenje EP-a u vaterpolu & slavlje Barakuda!

Izbornik Ivica Tucak: Velika Vam hvala za sve što radite za vaterpolo i hrvatski sport u cjelini!

„Bez Vaše pomoći i promptne intervencije, g. premijeru, Europsko prvenstvo ne bi se uspjelo organizirati u Zagrebu i Dubrovniku - a to je europsko srebro bilo uvod za naš veličanstveni rezultat u Dohi! Sport je jedan od najboljih ambasadora Lijepe Naše. Vjerujem da ćemo se ovdje ponovno vidjeti nakon Olimpijskih igara!“

SRAMOTA ZVANA TOMAŠEVIĆ

S druge, zagrebački gradonačelnik Tomašević nije se udostojao čak ni odgovoriti na upite da dočeka svjetske prvake. Njegovi natražni možemosi bojkotirali su Barikade.

Blamaža i sramota Zagreba: Poslan im upit žele li dočekati svjetske prvake, reakcija je nevjerojatna

Tek naknadno, pod pritiskom ogorčenih građana, Tomašević je brže-bolje organizirao prijam za hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju u Gradskom poglavarstvu.

Tu je ružnu priču, na upit novinara, komentirao i predsjednik Andrej Plenković nakon sastanka nacionalnog vodstva HDZ-a.

A A A