Vijesti
19. 4. 2024.

Dragan Čović & Borjana Krišto čestitali Andreju Plenkoviću & Zvonku Milasu na premoćnoj pobjedi u XI. izbornoj jedinici

Čelnik HDZ-a BiH i predsjedateljica Vijeća ministara BiH ocijenili su da je ostvaren povijesni rezultat te da se radi o potvrdi povjerenja koju predsjednik Vlade RH i HDZ-a uživa među Hrvatima iz BiH. Sami Plenković najavio je da će i iduće četiri godine, nakon što formira novu vladajuću većinu, nastaviti jačati odnose s BiH, s naglaskom na izbornoj reformi i punoj ravnopravnosti Hrvata u toj zemlji. „Možete, kao i do sada, očekivati odličnu suradnju te daljnju potporu na europskom putu BiH“ - poručio je hrvatski premijer.

Koliko se HDZ BiH predano angažirao za parlamentarne izbore u Hrvatskoj svjedoči i činjenica da je navečer, 17. travnja, u Mostaru organizirano zajedničko praćenje izbornih rezultata.

S nositeljem liste HDZ-a u XI. izbornoj jedinici Zvonkom Milasom i svim našim kandidatima bili su predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, njegova zamjenica Borjana Krišto i još niz visokih dužnosnika te sestrinske nam stranke.

Neraskidivo zajedništvo hrvatskog naroda

Čestitajući te iste večeri Milasu na izbornom trijumfu i sva tri osvojena saborska mandata među Hrvatima izvan RH, Čović je iznova naglasio zajedništvo naših dviju stranaka i važnost daljnje provedbe političke strategije usmjerene prema dobrobiti Hrvata u BiH.

Trijumf u XI. Izbornoj jedinici - HDZ-u sva 3 saborska mandata!

Milas, koji je inače državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, zahvalio je svima koji su pridonijeli sjajnome izbornom rezultatu:

- Velika mi je bila čast provesti najveći dio kampanje upravo u BiH, u zemlji mojih roditelja, u zemlji iz koje vučem obiteljske korijene.

ČOVIĆ: Dobra izlaznost - najbolja zahvala za pomoć Hrvatima u BiH

Sutradan je Čović i pismom čestitao predsjedniku HDZ-a i Vlade RH Andreju Plenkoviću na izbornoj pobjedi:

- Dobra izlaznost na biračkim mjestima u BiH najbolja je zahvala za pomoć koju ste dosljedno i nesebično pružali bosansko-hercegovačkim Hrvatima i europskom putu naše zemlje. Radujemo se nastavku naše uspješne suradnje.

Premijer i u 3. mandatu!

Izrazio je očekivanje da će što skorije Plenković formirati novu, 3. uzastopnu Vladu RH kojoj će biti na čelu:

- Fantastični rezultat koji je HDZ ovdje ostvario potvrda je jasnog opredjeljenja hrvatskog naroda u BiH za zajedništvo naših dviju sestrinskih stranaka i vodstvo Republike Hrvatske pod Vašom državničkom vizijom.

Želimo da BiH ide naprijed i da sva tri konstitutivna naroda budu u potpunosti ravnopravna!

KRIŠTO: Dokaz iskrenog i pravog prijateljstva

Premijeru Plenkoviću pismom je čestitala i Borjana Krišto, predsjedateljica Vijeća ministara BiH:

- Zadovoljstvo mi je uputiti vam najiskrenije čestitke na izbornoj pobjedi koju je HDZ s Vama na čelu ostvario na parlamentarnim izborima. Ovaj uspjeh nedvojbena je potvrda velikog povjerenja koje vam hrvatski narod iskazuje treći put zaredom.

Neprocjenjivo!

Dopustite mi ovim putem zahvaliti i na kontinuiranoj podršci koju Vi i RH pružate BiH na našem europskom putu - dodala je premijerka BiH:

- Vaše razumijevanje izazova s kojima se suočavamo i Vaša spremnost da pomognete na tom putu neprocjenjivi su dokaz iskrenog i pravog prijateljstva naših zemalja.

Rečeno - učinjeno! Državnička politika & snažni međunarodni položaj Hrvatske donose rezultate, a ne diletantizam i izolacionizam!

A A A