Vijesti
13. 5. 2024.

I dalje smo uvjerljivo najjača stranka. Štoviše, rejting nam raste, a Plenković je najpopularniji političar!

(VIDEO) Šire predsjedništvo HDZ-a izrazilo zadovoljstvo rezultatima CRO Demoskopa. PHDZ/PVRH Andrej Plenković: Prema anketi RTL-a i agencije Promocija plus, koja nam uobičajeno daje manju potporu nego što je stvarno imamo, skočili smo na gotovo 30 postotnih bodova. Još smo zadovoljniji ako znamo da istraživanje NIJE obuhvatilo razdoblje nakon postizanja dogovora o formiranju parlamentarne većine i Vlade RH.

„Ponosni na svoja postignuća, uz narodnjačko-demokršćanske vrijednosti koje njegujemo, idemo po novu pobjedu, sada na europskim izborima!“ - također je istaknuo Andrej Plenković nakon sjednice Šireg predsjedništva HDZ-a.

Sadašnji i budući hrvatski premijer komentirao je i podatak da je, prema RTL-ovu istraživanju, preuzeo 1. mjesto na ljestvici najpopularnijih političara u zemlji. Da je nakon tri godine pretekao Milanovića:

- S obzirom što smo sve prošli i što smo sve ostvarili, to i nije iznenađujuće.

Prekrasan doček

U izjavi za medije nakon (redovitog) sastanka nacionalnog vodstva HDZ-a predsjednik naše stranke i naše Vlade još jednom je čestitao Baby Lasagni na sjajnom uspjehu na Eurosongu:

- Zahvaljujem Gradu Zagrebu i svim kolegama iz Vlade koji su pomogli da se našem Marku, na povratku iz Malmöa, organizira prekrasan doček u glavnom gradu.

Približavamo se rješenju

Na pitanje novinara o formiranju nove Vlade, Plenković je odgovorio da se razgovori s koalicijskim partnerima vode u dobroj, konstruktivnoj atmosferi:

- Približavamo se rješenju, potreban nam je još koji dan. Vjerujem da ćemo sljedećih dana ne samo konstituirati Hrvatski sabor, u kojem će i nacionalne manjine imati potpredsjednika, već i dogovoriti programska načela Vlade, kao i njen sastav.

Hrvatska ima mandatara!

Sve u svoje vrijeme

Napomenuo je da ne može točno reći kada će biti izglasana Vlada „jer je prije toga potrebno usvojiti Zakon o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava“:

- Vlada se može predstaviti tek nakon što novi zakon stupi na snagu. A to ne ovisi samo o političkoj volji većine zastupnika na saborskoj sjednici u četvrtak, nego i o potpisu predsjednika RH Zorana Milanovića. Ako potpiše odmah, sve će ići brže. Teoretski je moguće već u petak.

Nije želio govoriti o imenima budućih članova Vlade:

- Predstavit ćemo ih javnosti kada sve bude dogovoreno. Neće tu, međutim, biti nekih većih iznenađenja.

POTOP MOST-a

Dodajmo da je prema rezultatima prvoga poslijeizbornog CRO Demoskopa MOST najveći gubitnik (u odnosu na anketu iz ožujka). Potonuo je na rub izbornog praga.

Jedno što je Grmojina družina pod krinkom „antiHDZ većine“ do posljednjeg trenutka pokušavala spasiti SDP i Grbina, drugo što ju je napustio bračni par Raspudić Selak.

Sve ostale političke opcije duboko su ispod praga: HSS, Fokus, „Pravo i pravda“ Mislava Kolakušića, tzv. Centar OPG-a Puljak (Obiteljsko političko gospodarstvo), Platforma Sjever Matije Posavca, Hrvatski suverenisti...

Neodlučnih birača manje je od 10 posto.

A A A