Vijesti
22. 5. 2024.

Iz Bjelovara: Dodatno osnaženi formiranjem nove, stabilne Vlade RH, na europske izbore idemo po još jednu - pobjedu!

Andrej Plenković, nositelj liste HDZ-a: „Od listopada 2016. - kada sam 1. put postao premijer - prosječna plaća porasla je za 577 €. Sa 749 na 1.326! To je nominalno 77%. Ako oduzmemo kumulativnu inflaciju od 28,8%, ostaje da je u ovih 8 godina prosječna plaća REALNO povećana za 37,5%. Oporbene teze da je 'inflacija pojela rast plaća' jednostavno su lažne“. U sklopu posjeta naših kandidat(kinj)a Bjelovaru Danijel Marušić i Marijana Petir održali su konferenciju za medije o EU poljoprivrednim politikama.

„Hrvatska je iz EU proračuna dosad povukla 20,5 milijardi €, a u nj uplatila 6,5 milijardi. U plusu smo 14 milijardi €!“ - također je otkrio predsjednik HDZ-a i Vlade RH na predizbornom skupu u Bjelovaru:

- Pitamo izolacioniste s proturazvojne ljevice i lažne desnice, one koji su protiv članstva u EU-u, odakle bi drugdje Hrvatska dobila ta golema sredstva!? Bez tog novca ne bi bilo ni Pelješkog mosta ni LNG terminala, ni obnove nakon potres ni 500 izgrađenih ili proširenih dječjih vrtića diljem zemlje!

A bez tih sredstava za rast i razvoj ne bi bilo ni rekordnog povećanja plaća! - dodao je Andrej Plenković:

Moderni suverenizam

Vodeći se načelom modernog suverenizma, kapitaliziramo nikad čvršći međunarodni položaj Hrvatske na dobrobit svih naših krajeva, svih naših sugrađana - zaključno je poručio:

- Hrvatska će biti još snažnija, važnija, utjecajnija, uređenija i razvijenija nego što je to danas!

EU NOVCEM GRADI SE 225 VRTIĆA ZA BOLJI ŽIVOT NA HRVATSKOM SELU!

Danijel Marušić: Ulaganja u mlade, logističko-opskrbne lance & navodnjavanje

U Izbornom programu „Hrvatska. Snažna i važna“ stavili smo fokus na jačanje sela ulaganjem u mlade poljoprivrednike i razvojem potrebne infrastrukture - poput logističko-opskrbnih lanaca koji bi se u roku od 2 godine trebali formirati u cijeloj zemlji.

S obzirom na snažni gospodarski rast, Hrvatska će i u 2024. ubrzano sustizati razvijenije i starije članice Europske unije!

Želimo izgraditi sustave za navodnjavanje i osigurati bolje uvjete života na selu, ali i popraviti obrazovnu strukturu naših poljoprivrednika. Podsjećam da se sredstvima iz Programa ruralnog razvoja EU-a gradi 225 dječjih vrtića diljem Hrvatske, a s tim ćemo i nastaviti!

Marijana Petir: Veća EU sredstva - manja administrativna opterećenja

U budućem mandatu u Europskom parlamentu nastojat ćemo vratiti poljoprivredu na one razine financiranja na kojima je i bila, a to je više od polovice EU proračuna.

Zauzimat ćemo se za reformu poljoprivredne politike - kako bi se administrativna opterećenja smanjila za barem 50%. Posebno ćemo voditi računa da se kod sklapanja trgovinskih ugovora s trećim zemljama od njihovih poljoprivrednika traže isti uvjeti i obveze kao od naših!

A A A