Vijesti
14. 6. 2024.

Iz Splita: Hrvati su dali crveni karton šarlatanima - Miri Bulju, Ivici Puljku & Dušanu Đuli!

PHDZ/PVRH Andrej Plenković s vodstvom HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije: „Hvala stranačkim koleg(ic)ama na angažmanu i velikom doprinosu našim slavljima na parlamentarnim i EU izborima! Zajedno, nastavljamo predano raditi ZA boljitak SDŽ-a, Dalmacije i cijele Hrvatske! A kandidat za predsjednika RH? Prvo slijede unutarstranački izbori 13. srpnja. Sve u svoje vrijeme. Kad stvar bude gotova, znat ćete. Idemo po 3. pobjedu u superizbornoj godini“. Plenkoviću je, u svojstvu premijera, uručena Posebna povelja Sveučilišta u Splitu.

Čestitam vam i na apsolutnoj pobjedi na prijevremenim izborima za Općinsko vijeće Otoka Dalmatinskog  - također je poručio predsjednik naše stranke i naše Vlade na susretu s članicama i članovima Županijskog odbora HDZ-a SDŽ-a:

- Naš Silvijo Norac-Kljajo i lista HDZ-a osvojili su 55% te čak 8 od 13 vijećničkih mjesta! A donedavno smo imali samo 4 mandata. Sjajan iskorak!

Buljevo epsko posrnuće

Prvi čovjek splitsko-dalmatinskog HDZ-a Ante Sanader istaknuo je da smo „pomeli“ i drugoga populističkog šarlatana, a ne samo „nezavisnog“ prodavača magle Dušana Đulu u Otoku:

- Na europskim izborima u Gradu Sinju do nogu smo potukli Miru Bulja! Hrvatski građani su shvatili da je jedina zadaća MOST-a bila dovesti Grbina i Benčić na vlast, pa je sada toj družini provokatora stigla teška kazna!

Poraz fejkera nad fejkerima

U Splitu smo pak pobijedili trećeg fejkera - dodao je Sanader:

- „Pali“ su Ivica Puljak i ljevičarska koalicija na čelu sa SDP-om! Ponovno smo pokazali da je SDŽ bila i ostala utvrda naše stranke.

Smeta im navijanje za Vatrene

I Tomislav Šuta, predsjednik splitskog (gradskog) HDZ-a, imao je poruku za posrnulog Puljka:

- Ma koliko to smetalo notornom Bojanu Ivoševiću i OPG-u „Ivica i Marijana“, sutra će naš grad čitavim srcem, s ponosom i radošću, navijati za Vatrene!

„JEDINI SAM SE VRATIO IZ BRUXELLESA“

Predsjednika Plenkovića i u Splitu su novinari dočekali s neizostavnim pitanjem „Idete li u Bruxelles?“.

Odgovorio im je u šali:

- Idem, i to već u ponedjeljak! Ali na sastanak Europskog vijeća. Zar nismo tu „temu“ već apsolvirali. Dodijali su ovi iz oporbe. Jedini se vratim iz Bruxellesa, jedini ne odem na dužnost u Bruxellesu, i što ćemo sada?

Posebno mi je drago da u Europski parlament nisu prošli šarlatani. Hrvatski građani dali su crveni karton prodavačima magle!

50. OBLJETNICA SVEUČILIŠTA U SPLITU

Hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću uručena je Posebna povelja u znak zahvalnosti za sve što je učinio za splitsko sveučilište - drugo najveće u Lijepoj Našoj nakon onoga zagrebačkog.

A A A