Vijesti
21. 5. 2024.

Nema veće časti od toga da ti hrvatski narod 3 puta zaredom ukaže povjerenje da vodiš svoju zemlju

Prvi intervju u novom premijerskom mandatu. Andrej Plenković u Dnevniku Nova TV: „Idem li u Bruxelles? Moram priznati da mi je već malo preko glave tih teorija. Oporba me 8 godina ne može pobijediti, pa me gotovo svakodnevno šalje na neku dužnost u Europsku uniju. Bit ću tu, nastavit ću s ovog mjesta raditi za Hrvatsku. Motivira me da je činimo što snažnijom, važnijom, razvijenijom, utjecajnijom, sigurnijom, stabilnijom; da životni standard bude što viši, a plaće što veće“.

„Hrvatska je danas puno bolja zemlja nego 2016. godine. Stoga mi nije, kako pitate, dojadilo biti premijer“ - također je poručio PVRH/PHDZ Andrej Plenković u Dnevniku Nove TV, u kojem je gostovao u povodu formiranja nove Vlade u svom 3. uzastopnom mandatu u Banskim dvorima:

- Činimo dobro svakim danom najbolje što znamo i možemo. Nema područja na kojima u prijašnja dva mandata nismo napravili iskorak. Primjerice, prosječna je plaća veća za 500 eura nego na početku moga prvog mandata. Postignuća su mjerljiva i konkretna. Schengen se nije dogodio sam od sebe.

Životni standard & moderni suverenizam

„Trudimo se za boljitak države, hrvatskog naroda, svih građana, nacionalne ekonomije“ - dodao je predsjednik Vlade RH i HDZ-a:

- To je proces na kojem svi rade i koji nema kraja. Uvijek postoji izazov. Agrokor, brodogradilišta, pandemija COVID-a, potresi, globalna energetska kriza uslijed ruske agresije na Ukrajinu… Usprkos tome, osnažili smo ekonomski standard, ostvarili strateške ciljeve i osigurali dublju EU integraciju. Nikad snažniji međunarodni položaj koristimo za nacionalne prioritete.

Europa vidi ono što oporba negira: Hrvatska će opet imati drugi najveći rast među svim državama članicama EU-a!

„POBIJEDIT ĆEMO I NA EUROPSKIM I NA PREDSJEDNIČKIM IZBORIMA“

Intervju možete pogledati i poslušati u cijelosti, a u nastavku donosimo …

Premijer Andrej Plenković u Dnevniku Nove TV

 … još nekoliko naglasaka iz Plenkovićevih odgovora na pitanja novinarke Sabine Tandare:

Radikalna, bizarna ljevica

Ljevica je radikalizirala politički diskurs, sve je krenulo s „Ili mi ili oni“, a nastavilo se s „Ili Hrvatska ili HDZ“ i razbijanjem inventara u Hrvatskom saboru.

Grbin? Život je takav, gubitnici snose konsekvence

Peđa Grbin naziva ustavne suce „gnjusovima“. Svašta. I inače je bizaran njegov slučaj - htio je pobijediti nakon izbora na kojima je teško izgubio.

Najvažnija je politička stabilnost

DP? Normalno je da se nakon izbora razgovara s drugim strankama. Našli smo dodirne točke i ono što nas programski povezuje, a ono što nas je dijelilo stavili po strani. Dogovorili smo suradnju, potpisali sporazum. Najvažniji su politička stabilnost i daljnji napredak Hrvatske.

Hrvatska je dobila 16. Vladu od neovisnosti - u 3. uzastopnom mandatu premijera Andreja Plenkovića!

Pantovčak? Sve u svoje vrijeme

Pobijedit ćemo i na europskim i na predsjedničkim izborima. Kandidat za Pantovčak? Sve u svoje vrijeme.

A A A