Vijesti
13. 8. 2024.

Hrvatska je dočekala svoje heroje & heroine!

Nakon što je prošlog tjedna nacija na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu pozdravila prvi dio osvajača medalja koji su se vratili s Olimpijskih igara, sinoć su Vlada RH, Grad Zagreb i Hrvatski olimpijski odbor u Zračnoj luci „Franjo Tuđman“ organizirali doček druge skupine naših olimpijaca, predvođenih srebrnim vaterpolistima i brončanom tekvandoašicom Lenom Stojković. Na Plesu je bio i PPVRH Medved kao izaslanik premijera Plenkovića. Hrvatska je u Parizu osvojila 7 medalja - možemo biti ponosni na naše sportaše i njihov doprinos u promociji Domovine u svijetu!

„S ponosom smo dočekali proslavljene Barakude i našu Lenu! Čestitke cijeloj ekipi na osvojenim medaljama - za nas ste uvijek zlatni! Dobrodošli kući!“ - poručio je na društvenim mrežama potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved nakon što je medaljašima uručio prigodne poklone.

„Međusobno zajedništvo, borba i podrška nacije hrvatskim olimpijcima doveli su do ovakvih sjajnih rezultata. Vi ste naši pobjednici! Hrvatska je ponosna! 7 osvojenih medalja veliki je uspjeh i dokaz da smo sportska velesila! Bravo!“ - objavili su tom prigodom iz Vlade RH.

Sukladno želji olimpijaca i stručnog stožera

Hrvatski vaterpolski savez zahvalio je Vladi RH, Gradu Zagrebu i Hrvatskom olimpijskom odboru jer su izašli u susret Barakudama, a ujedno i omogućili hrvatskim građanima, svim poklonicima sporta i vaterpola, da pozdrave ovjenčane olimpijce. I to uz nastup Zaprešić Boysa.

Budući da su vaterpolisti radi klupskih obveza i sezone koja uskoro kreće već iste večeri morali nastaviti put prema svojim gradovima, svečani doček se i organizirao u zagrebačkoj zračnoj luci - sukladno želji igrača i stručnog stožera.

Čast je braniti hrvatske boje!

Zahvalivši na dočeku i čestitavši svim ostalim sportašima, brončana Lena Stojković, aktualna europska prvakinja i dvostruka svjetska prvakinja, naglasila je da joj je bila čast braniti hrvatske boje na ovako velikom natjecanju. „Moramo biti ponosni na sve što smo napravili!“

Okupljenima se obratio i izbornik Barakuda Ivica Tucak, napomenuvši da „srebro nije ono što su svi snivali i željeli, ali je golemi uspjeh“:

- Uvjeren sam da ćemo u budućnosti ponovno, nakon Londona 2012. godine, donijeti olimpijsko zlato Hrvatskoj.

Hrvatska je svjetska vaterpolska sila!

Na dočeku su bili i državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, inače zlatni olimpijac iz Londona, te zastupnica Danijela Blažanović, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.

 „Barakude su i ovim olimpijskim odličjem dokazale da su perjanica našeg sporta, potvrdile su da je Hrvatska svjetska vaterpolska sila! Vjerujemo i u njihove buduće velike rezultate“ - istaknula je Blažanović.

PLENKOVIĆ: Radujemo se vašim budućim nastupima!

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković čestitao je na društvenim mrežama Barakudama odmah nakon nedjeljnog finala:

-  Bravo našim vaterpolistima! Hrvatskoj ste donijeli 7. medalju na Olimpijskim igrama! U godini u kojoj ste već osvojili svjetsko zlato i europsko srebro, olimpijskim ste srebrom pokazali koliko vrijedi hrvatski vaterpolo. Čestitke od srca - radujemo se vašim budućim nastupima!

GLAVINA & OBULJEN KORŽINEK

Ministar turizma i sporta Tonči Glavina bio je u Parizu na vaterpolskom finalu:

- Svaka čast, dečki, ovo vam je već 4. olimpijska medalja! Hrvatska je ponosna na vas! Dalmacija u mom oku!

Uz kolegu Glavinu, olimpijsko finale u vaterpolu pratila je i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek …

… a prije toga je u Hrvatskoj kući u Parizu u ime premijera Plenkovića čestitala Leni Stojković na bronci.

DOČEK NA JELAČIĆ-PLACU

Kao što se sjećate, prošlog tjedna na Trgu bana Josipa Jelačića organiziran je doček za prvi dio hrvatskih osvajača medalja - za zlatne veslače Martina i Valenta Sinković i judašicu Barbaru Matić te brončane atletičarku Sandru Elkasević i strijelca Mirana Maričića.

Tenisačica Donna Vekić, koja je osvojila srebro, zbog poslovnih obaveza nije bila u Hrvatskoj, međutim, javila se video vezom i zahvalila naciji na podršci.

PONOS NACIJE. Hvala od srca - velike čestitke olimpijkama i olimpijcima koji su proslavili Hrvatsku!

A A A