Vijesti
28. 8. 2024.

Milanović? Nije Hrvatska nabavljala Black Hawkove kako bi služili kao nečiji taxi!

(VIDEO) Borbeni helikopteri su nabavljeni radi jačanja Hrvatske vojske i obrambenih sposobnosti zemlje. Važno je da to ljudi znaju. Nisam primijetio da itko iz Hrvatskog sabora ili Vlade na taj način „koristi“ sredstva HV-a. Uloga Oružanih snaga RH nije da prate i štite, za to postoji MUP - poručio je Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a. Odgovarao je i na pitanja o Danielu Markiću, Severini Vučković, "hrvatskom špijunu" u Beogradu i pretkampanji za predsjedničke izbore.

Osim što koristi borbene helikoptere kao vlastiti taxi, Milanović je odbio podržati g. Daniela Markića za 3. mandat na čelu Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) - također je, na upit novinara, istaknuo predsjednik Vlade RH i HDZ-a nakon sastanka nacionalnog vodstva naše stranke:

- Danas je Milanović, međutim, tog istog Markića odlikovao Redom kneza Branimira za osobite zasluge u promicanju međunarodnog položaja i ugleda Hrvatske na području sigurnosno-obavještajnog rada. Kontradiktorno, sve skupa pomalo i smiješno. Zašto ga nije podržao da ostane na čelu SOA-e? G. Markić dobro je radio svoj posao.

O navodno uhićenom navodnom špijunu

Andrej Plenković je prokomentirao i navodno uhićenje navodnog "hrvatskog špijuna" u Beogradu:

- Ništa o tome ne znam. Nitko ništa ne zna, ni SOA, ni Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, ni naše veleposlanstvo u Srbiji. Provjerili smo sa svima njima. Dakle, još uvijek tragamo za imenom i prezimenom, nitko ne zna koji je to tobože „špijun“.

Višesatno šikarinje na srbijanskoj granici

Osudio je postupanje srbijanskih vlasti koje su u nedjelju na granici nekoliko sati zadržale i ispitivale Severinu Vučković, koja se nakon toga vratila u Hrvatsku:

- I kao predsjednika vlade i kao čovjeka doista me zasmetalo to šikaniranje gospođe Vučković na granici. Za svaku osudu! Mislim da je to bilo potpuno nepotrebno i diskriminirajuće. Žao mi je da joj se to dogodilo.

Velika podrška Primorcu na terenu

Plenković se na novinarsko pitanje osvrnuo i na nadolazeće predsjedničke izbore:

- Kandidat Dragan Primorac uživa veliku podršku. Itekako smo zadovoljni s povratnim informacijama s terena.

Još smo uvjereniji u pobjedu na predsjedničkim izborima!

IZRAVNI PRIJENOS

Konferenciju za medije predsjednika Vlade RH i HDZ-a Andreja Plenkovića mogli ste u cijelosti pratiti na našem FB-u i X-u.

A A A