Vijesti
21. 8. 2024.

Još smo uvjereniji u pobjedu na predsjedničkim izborima!

(VIDEO & PHOTO) PHDZ/PVRH Andrej Plenković: Drago mi je što je s nama na sjednici Predsjedništva HDZ-a bio i g. Dragan Primorac, izrazito smo zadovoljni njegovom vrlo dinamičnom i uspješnom pretkampanjom. U tri tjedna obišao je mnoge krajeve Hrvatske i BiH, razgovarao s ljudima, družio se sa sugrađanima, sudjelovao na svim ključnim događajima, a reakcije na terenu uistinu su - sjajne. Najesen će ubaciti u još višu brzinu.

Sada još čvršće vjerujemo u Primorčevu pobjedu nad Milanovićem, čija je premijerska pseudokandidatura neslavno završila - također je poručio je predsjednik HDZ-a i Vlade RH nakon sastanka nacionalnog vodstva naše stranke, prvog nakon kratke ljetne stanke:

- Hrvatska će dobiti pristojnog, stručnog, politički iskusnog, uključivog, uglednog i međunarodno relevantnog predsjednika Republike.

SDP-ov kandidat Zoran Milanović neće uspjeti baciti Hrvatsku u međunarodnu izolaciju!

Hrvatska će dobiti predsjednika okrenutog budućnosti, napretku i dijalogu! - podcrtao je Andrej Plenković.

„DOČEKAT ĆU VEĆ 4. PREDSJEDNIKA SDP-a“

Donosimo kratke odgovore predsjednika naše stranke na još tri novinarska pitanja:

SDP? U svom mandatu na čelu HDZ-a dočekat ću njihovog već 4. predsjednika. Ili predsjednicu.

DP? Stabilnost Vlade RH i parlamentarne većine nije u pitanju. Ne miješamo se u izbore u drugim strankama - bilo da su oporbene ili vladajuće.

Dubravka Šuica? Nakon što je dobila podršku resornog saborskog odbora, na Vladinoj sjednici u četvrtak donijet ćemo odluku da je hrvatska kandidatkinja za članicu Europske komisije u novom mandatu te o tome obavijestiti gđu Ursulu von der Leyen i nastaviti razgovore o budućem portfelju.

IZRAVNI PRIJENOS KONFERENCIJE

Predsjednik Plenković govorio je, na upit novinara, i o rebalansu proračuna, („nikakvih problema neće biti, sve će funkcionirati normalno“) te je još jednom izrazio žaljenje i tugu za izgubljenim životima pomoraca Jadrolinijine.

Premijer Andrej Plenković s vatrogascima na ugašenim požarištima na Makarskoj rivijeri

iznova je zahvalio svim vatrogascima, pilotima kanadera, službama i volonterima koji su sudjelovali u sprečavanju širenja požara koji su ovog ljeta zahvatili Hrvatsku.

Izravni prijenos Plenkovićeve konferencije za medije nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a mogli ste u cijelosti pratiti putem našeg Facebooka i X-a.

A A A