Vijesti
7. 9. 2024.

Varaždinska županija imat će 1. u Hrvatskoj jednosmjensku nastavu u svim osnovnim školama!

Dan VŽ-a. PVRH Andrej Plenković u Ivancu je postavio kamen temeljac za radove na rekonstrukciji i proširenju OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog. „Ova investicija, vrijedna 5,7 milijuna € i financirana EU novcem iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO), predstavlja tek dio golemog, povijesnog ciklusa ulaganja u obrazovanje - od čak 2,7 milijarde €! Bolja izobrazba i povećanje konkurentnosti na tržištu rada prioriteti su Vlade RH“. Premijer je potom u Vinici sudjelovao na svečanoj sjednici Županijske skupštine.

Od 70 osnovnih škola u Varaždinskoj županiji, u njih 67 (96%) nastava se već odvija u jednoj smjeni - istaknuo je predsjednik Vlade RH i HDZ-a nakon što je u Ivancu položio kamen temeljac za dogradnju Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog:

- Kod preostale tri OŠ dogradnja je ili započela ili je novac za nju osiguran, tako da bi sve osnovne škole u ovoj županiji već iduće godine mogle prijeći na jednosmjensku nastavu!

Jednosmjenska nastava u cijeloj Hrvatskoj …

Nakon što smo u prošlom mandatu u Banskim dvorima osigurali besplatne udžbenike, obroke i prijevoz za sve osnovnoškolce - dodao je Andrej Plenković - u novom ćemo mandatu ispuniti još jedno strateško obećanje, a to je uvođenje nastave u jednoj smjeni u svim školama, u cijeloj Hrvatskoj!

… & zajamčeno mjesto u vrtiću za svako dijete!

Hrvatska nikada u svojoj povijesti nije imala toliko sredstava na raspolaganju za razvoj obrazovne infrastrukture! - zaključio je premijer:

- Tu svakako mislim i na predškolski odgoj. Od 2016. u našoj je zemlji izgrađeno, modernizirano ili proširen čak 800 dječjih vrtića, a golemim europskim sredstvima za koja smo se izborili ispunit ćemo još jedno obećanje - svako hrvatsko dijete imat će zajamčeno mjesto u vrtiću!

Kako smo i obećali, do 2030. osigurat ćemo mjesto u vrtiću za svako dijete, a od 2027. u potpunosti uvesti jednosmjensku nastavu u škole!

DALJNJI RAZVOJ SJEVERA HRVATSKE

Predsjednik Plenković potom je u Vinici (Arboretum Opeka) sudjelovao na svečanoj sjednici Županijske skupštine VŽ-a, održanoj u povodu Dana Varaždinske županije koji se obilježava na blagdan Male Gospe:

- Vlada RH ostaje vaš pouzdani partner u realizaciji svih kapitalnih projekata. S više od 330 milijuna € investicija razvijamo obrazovnu, prometnu, poduzetničku i zdravstvenu infrastrukturu, kao i kontinentalni turizam na sjeveru Hrvatske! Županu Anđelko Stričak i svima vama još jednom od srca čestitam Dan Županije!

Dvorac Arboretum Opeka nipošto slučajno nije odabran za mjesto održavanja svečane sjednice Županijske skupštine. I sam je obnovljen EU i nacionalnim sredstvima koja je osigurala Vlada RH!

Više na:

Vlada će i dalje stavljati naglasak na daljnji razvoj i napredak sjevera Hrvatske

A A A