Vijesti
17. 9. 2024.

Predsjednik RH Dragan Primorac vratit će na Pantovčak bistu našeg vrhovnog zapovjednika dr. Franje Tuđmana & bl. kardinala Alojzija Stepinca!

Prof. dr. sc. Dragan Primorac dobio je punu potporu Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ za svoju predsjedničku kandidaturu. „Kao dragovoljac Domovinskog rata, nikada vas neću iznevjeriti! Želim da budete ponosni na mene“. Na sjednici Nacionalnog odbora ZBGŠ-a, održanoj u Zagrebu, obratio se i glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić. „Kao na parlamentarnim i EU izborima, siguran sam da ćete vi, hrvatski branitelji, dati svoj veliki doprinos našoj novoj pobjedi. I da ćemo, zajedno, maknuti Štetočinu s Pantovčaka!“.

Članovi Nacionalnog odbora Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ jednoglasno su donijeli Zaključak koji je u obliku priopćenja za medije potpisao predsjednik ZBGŠ-a general Miljenko Filipović.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

Zajedno po novu pobjedu!

Zajednica branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ u potpunosti podržava predsjedničkog kandidata Dragana Primorca te će dati svoj nedvojbeni doprinos njegovoj pobjedi i dolasku na Pantovčak.

Izražavamo zadovoljstvo jer će novi predsjednik Republike, za razliku od Milanovića, podupirati i poticati Vladu RH da nastavi s ispravljanjem SDP-ovih nepravdi spram hrvatskih branitelja i hrvatskih vojnika, s modernizacijom pobjedničke Hrvatske vojske i izgradnjom veteranskih centara.

Vrhovni zapovjednik jasne euroatlantske orijentacije

Također za razliku od SDP-ovog kandidata Milanovića, profesor Primorac neće opstruirati zamjenu zastarjele sovjetske vojne tehnologije onom zapadnom i suvremenom, kompatibilnom sa Sjevernoatlantskim savezom.

Upravo suprotno, kao Vrhovni zapovjednik jasne euroatlantske orijentacije dat će dodatni vjetar u leđa modernizaciji Oružanih snaga RH, osnaživanju položaja hrvatskog vojnika te produbljivanju strateških odnosa s našim NATO saveznicima.

Obijesni & rasipni putinofil Milanović

Hrvatskoj ne treba predsjednik koji uporno opravdava agresiju Putinovog autoritarnog režima na Ukrajinu, koji želi Lijepu Našu, za čiju smo se slobodu i demokraciju krvlju izborili, posvađati s cijelim zapadnim svijetom, prevesti je u ruski kamp i odvesti u međunarodnu izolaciju.

Hrvatskoj ne treba predsjednik koji će neprestano prijetiti zabranom preleta Rafalea, a istodobno moderna sredstva HV-a - koja je radi sigurnosti zemlje, hrvatskog naroda i svih građana nabavila Vlada predvođena premijerom Andrejem Plenkovićem - doživljavati isključivo kao privatni taxi.

Za licemjernu su ljevicu Milanovićeva rasipnost i bahatost ok, sve je dopušteno kad si SDP-ov kandidat!

Hrvatskoj ne treba predsjednik koji će slati policijske specijalce na hrvatske branitelje, tražiti da se ploče s imenima naših poginulih suboraca bacaju u smeće, micati s Pantovčaka biste blaženog kardinala Alojzija Stepinca i dr. Franje Tuđmana, našeg vrhovnog zapovjednika u Domovinskom ratu, te koji taj isti pravedni, obrambeni i oslobodilački rat naziva „građanskim“.

Detuđmanizator & SDP-ov kandidat

Hrvatskoj ne treba predsjednik detuđmanizator koji iz kompleksa spram povijesne veličine dr. Tuđmana i uvjetovanog partijskog refleksa protiv utemeljitelja suvremene Hrvatske vrijeđa i bojkotira 30. svibnja - Dan državnosti vlastite zemlje.

Kada će Milanović popiti tabletu za hrabrost & umjesto vojnim helikopterom za Hvar otići vlakom za Kijev i jasno podržati napadnutu Ukrajinu!

Hrvatskoj treba predsjednik koji će vratiti biste dr. Tuđmana i kardinala Stepinca na Pantovčak; koji će dostojanstvo predstavljati, a ne sramotiti Hrvatsku u svijetu; koji će našu zemlju držati čvrsto usidrenu u zapadnome civilizacijskom krugu, ondje gdje i pripada; koji će istinski poštovati, a ne dnevnopolitikantski zloupotrebljavati žrtvu hrvatskih branitelja - dok im je kao SDP-ov premijer otimao prava.

Hrvatska će takvog predsjednika dobiti nakon pobjede profesora Dragana Primoraca, dragovoljca Domovinskog rata. Predsjednika kojim ćemo se mi, hrvatski branitelji, moći ponositi!

MINUTA ŠUTNJE ZA GENERALA DVEKARA

Sjednica Nacionalnog odbora Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ započelo je minutom šutnje u čast nedavno preminulog brigadnog generala Željka Dvekara, predsjednika ZBGŠ-a Varaždinske županije, te svih poginulih hrvatskih branitelja.

S tugom se opraštamo od generala pobjedničke Hrvatske vojske Željka Dvekara, heroja Domovinskog rata i istaknutog člana naše stranke

Bila im laka hrvatska zemlja za koju su se svim srcem borili!

A A A