Vijesti
17. 10. 2024.

Neka oporba mućne vlastitom glavom, a ne da Milanović mućka njihovom! Pa on politizira HV kako bi zataškao svoje laži o „slanju vojnika u Ukrajinu“!

(VIDEO) Premijer Andrej Plenković iz Bruxellesa: Zabranivši načelniku Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovniku Tihomiru Kundidu dolazak na saborski Odbor za obranu, Milanović je iskazao strah od istine, ali i izrazio nepoštovanje prema Hrvatskoj vojsci i Hrvatskom saboru! I pitanje za sve one iz oporbe koji slijepo slijede Milanovića premda znaju da svjesno laže muteći vodu u korist ruskih interesa - Je li vam krajnji cilj da Hrvatska iziđe iz NATO-a i Europske unije?

Sudjelovanje dvojice (2) naših časnika u NSATU-u u njemačkom Wiesbadenu dio je naše dosljedne podrške prijateljskom ukrajinskom narodu - također je poručio predsjednik vlade RH i HDZ-a iz Bruxellesa, gdje sudjeluje na sastanku Europskog vijeća:

- Poštujemo međunarodno pravo i solidarni smo sa žrtvom brutalne agresije kakvoj je nekoć i Hrvatska bila izložena

Milanović svjesno pokušao prevariti Hrvate

Po tisućiti put ću ponoviti - nastavio je Andrej Plenković - da bi naši vojnici u ovoj potpornoj aktivnosti bili stacionirani isključivo na teritoriju NATO-a:

- Nipošto ne bi išli u Ukrajinu, na „istočnu frontu“, kako to Milanović i njegovi jataci svjesno i besramno pokušavaju prevariti hrvatske građane!

Neka se oporba odluči!

Zabranom načelniku Glavnog stožera da dođe u Hrvatski sabor Milanović zloupotrebljava, privatizira Hrvatsku vojsku u svoju politikantsku i prorusku svrhu - podcrtao je:

- Oporba neka odluči je li za pripadnost naše zemlje demokratskom Zapadu, za zdravi razum i istinu, ili će slijediti Milanovićev lažni narativ da vojnici „idu u Ukrajinu“ i „ulaze u rat s Rusijom“. Pa čak je i NATO to izravno demantirao za hrvatske medije!

Ako se odluče za proruske laži, ti i takvi morat će na sebe preuzeti odgovornost za slabljenje međunarodnog položaja Hrvatske - dodao je predsjednik Plenković.

Vrhovni lažljivac & balkanski rusofil

Podsjetio je pritom da je odluka o NSATU-u donesena na NATO summitu u Washingtonu, na kojem je bio upravo Milanović:

- Tome se tada ni riječju nije suprotstavio, no sada želi spriječiti da dvojica časnika za logistiku odu u Njemačku. Sramoti Hrvatsku i narušava njen kredibilitet u NATO-u i Europskoj uniji.

Hrvatska na pravoj strani povijesti!

Za kraj je premijer Andrej Plenković ponovio ono što je već bio istaknuo i tijekom svog nedavnog posjeta Kijevu i na sastanku na vrhu u Dubrovniku:

- Držat ćemo Hrvatsku na pravoj strani povijesti, morala, načela i međunarodnog prava!

Iz Dubrovnika: Još snažnija potpora Ukrajini, njenoj teritorijalnoj cjelovitosti i euroatlantskom putu & postizanju pravednog mira!

A A A