Vijesti
24. 1. 2019.

Očekujem brzo otkrivanje počinitelja koji su htjeli diskreditirati i mene osobno i našu Vladu! Neće nas pokolebati!

Potpredsjednik HDZ-a i Vlade Tomislav Tolušić dao je intervjue za Jutarnji list i Večernji list o skandaloznim fotomontažama kojima se htjelo kompromitirati i njega osobno i instituciju koju predstavlja - Vladu RH.

Prenosimo, objedinjeno, Tolušićeve ključne poruke:

O mnogima kojima je stao na žulj

Otkad sam došao u Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva, sa svojim suradnicima čistim nered i sprječavam kriminal. Uvodimo red u sektor - i zato smo se zamjerili mnogima! Ali, ja ne znam drukčije raditi svoj posao. Poručujem da nas nitko neće zastrašiti, koliko god veliki bili nečiji financijski interesi! Niti ne pomišljam na odlazak iz Vlade!

O granicama koje su prijeđene

Prijetnje i pritiske smatram dijelom posla u kojem sam dirnuo u razna osinja gnijezda, ali sve mora imati granice. U ovom zadnjem slučaju granice su itekako prijeđene! Htjeli su maknuti mene i moje suradnike, ali i uzdrmati Vladu RH zato što im ne odgovara zakonit rad.

Vlada RH: Očekujemo da nadležna tijela otkriju počinitelje koji krivotvorinama žele destabilizirati vlast i pravni poredak!

Bez obzira na podmetanja i najpodmuklije pokušaje destabilizacije, nastavljamo raditi odgovoran i ozbiljan posao!

Ovaj zadnji pokušaj diskreditacije i blaćenja, ovaj napad na mene i na moju obitelj, najgori je takav dosad. Strašno je da smo moja obitelj i ja, moja maloljetna djeca, dovedeni u situaciju koja nema veze sa mnom. Nikad nisam doživio tako gnjusan čin. Zapitajte se svi kako bi vama bilo da to morate doživjeti! Ne daj Bože da se još kome dogodi to što se sada događa meni!

O prijašnjim pritiscima & podmetanjima

Bilo je i prije pokušaja zastrašivanja i diskreditacije. Priznajem da ih iz početka nisam shvaćao odviše ozbiljno, odmahivao sam rukom jer sam mislio da živim u svijetu u kojem ne možeš biti kriv za nešto što nisi napravio.

Za „fotografije“ koje je objavio Nacional čuo sam još prije 6-7 mjeseci. Zašto se već tada nisam obratio policiji? To je kao da Vas ja pitam biste li prijavili policiji da Vam netko kaže da navodno postoje Vaše kompromitirajuće fotografije snimljene na stadionu Crvene zvezde! Tako su navodno postojale i moje „fotografije“ snimljene u Zemunu. A ja sam zadnji put bio u Srbiji prije 10-ak godina! Ne biste prijavili jer znate da se radi o izmišljotini.

O mogućim počiniteljima

Obavio sam razgovor sa svim institucijama i prenio im svoja saznanja i sumnje. Poprilično sam siguran koja skupina kriminalaca stoji iza svega, ali neću licitirati imenima, za to postoje nadležna tijela. To je dužnost Državnog odvjetništva i policije. Uvjeren sam da će u razumnom roku odraditi svoj posao i uhvatiti počinitelje. Jer ako to potraje, onda će biti po onoj „pojeo vuk magare“. Ako kriminalci mogu potpredsjedniku Vlade podvaljivati lažne fotografije, što su tek spremni raditi tzv. običnim ljudima!?

A A A