Vijesti
26. 2. 2019.

Crobarometar: HDZ i dalje jači od SDP-a i Živog zida skupa! Štoviše, povećavamo prednost!

Crobarometar, redovito mjesečno istraživanje političkih preferencija koje za Novu TV provodi agencija IPSOS, i u veljači potvrđuje da je HDZ daleko najjača stranka - s premoćnim, uvjerljivim, suverenim vodstvom pred konkurencijom!

Novo dno Bernardića & Marasa!

Ovaj mjesec završavamo s potporom 28.4 posto građana, i dalje više nego dvostruko jači od družine Bernardića & Marasa, koja je s 13.7 posto - kako to vole reći novinari - dosegnula novo dno! SDP nije imao gori rejting još od siječnju 2004. godine.

Daljnji pad „doktora Pernara“

Svoj pad nastavlja i Živi zid, i to brže od SDP-a, te sada ima podršku od 12.4 posto. Infantilni nadriliječnici i muljatori „doktora Pernara“ u samo dva mjeseca izgubili su čitava dva postotna boda. Možda će poslušati svog gurua te depresiju liječiti šetnjom po šumi i vitaminom C.

Crobarometar: Jači smo nego SDP i Živi zid skupa! Rastu optimizam i podrška našoj Vladi!

Jači od SDP-a za 14.7 - od Živog zida za 16.0 posto!

Drugim riječima, HDZ nastavlja iz mjeseca u mjesec povećavati prednost u odnosu na SDP. S 14.1% iz prosinca 2018. sada je narasla na - 14.7!

Povećavamo, još više i brže, i prednost spram Sinčićevih destruktivnih demagoga. S 14.0 potkraj prošle godine na sadašnjih - 16.0!

Jalni Most oko izbornog praga

Gnjevni, jalni Most odavno je ispao iz skupine vodećih stranaka te se sa 6.3 posto i blagim, ali kontinuiranim padom, još uvijek drži oko izbornog praga. Tako to biva kada Petrova više ne možeš razlikovati od Zekanovića, Grmoju od Marasa, a Podolnjaka od Dalije Orešković!

START, BM 365, HSS & HSU

Prvi put testirani START gospođe Orešković ima rejting od 5.6 posto. A što bi tek bilo da su na vrijeme naučili registrirati stranku!

Slijede Stranka rada i solidarnosti Milana Bandića (4.2), HSS (3.7), HSU (2.9) i Neovisni za Hrvatsku (2.0).

Sestroubilački rat lijevih populistkinja

Ispod dva posto su HNS s 1.8 - koliko imaju i uljanički IDS i lijevo-populističko Pametno. Mislav Bago napominje da je bračnom paru Puljak, koji je nekoć imao i tri posto, glasove oduzeo START. Dođe nam na isto.

GLAS je mrak

GLAS je mrak - mjesec završava s 1.5, po čemu ispada da su najslabija stranka iz ključnog kvarteta Amsterdamske koalicije. HRAST je pak na 1.1 posto. I tako dalje. Neodlučnih je 5.4 posto -nikad manje.

Pesimizam & optimizam

Što se tiče tzv. pesimizma i optimizma, metodološki dosta dvojbenih kategorija, 74 posto građana smatra da zemlja ide u lošem smjeru, a njih 19 da je smjer u kojem se zemlja kreće dobar. Rad Vlade ne odobrava 66 posto ispitanika, a odobrava njih 26.

Nikad veća vjera u stabilnost!

Istodobno (sic!), nikad nije bila veća vjera u stabilnost saborske većine. Da će naša Vlada odraditi mandat do kraja uvjereno je 82 posto ispitanika (u prosincu 2018. bilo ih je 76 posto), ne vjeruje njih 12 posto, a ne zna - 6.

Zanimljivo, u održanje čvrste saborske većine do 2020. vjeruje 93 posto HDZ-ovih birača, ali i 88 posto SDP-ovih. Toliko o Bernardićevu (glumljenom) zazivanju prijevremenih parlamentarnih izbora.

A A A