Vijesti
1. 3. 2020.

Najpovoljnijom obveznicom u povijesti godišnje ćemo uštedjeti tri proračuna Ministarstva turizma!

30. rođendan HDZ-a u Koprivničko-križevačkoj županiji. Andrej Plenković: Povećanje zaposlenosti i plaća, zdravi rast, investicijski kreditni rejting… Naša Vlada ne bilježi samo ekonomska postignuća. Imputiraju nam da je HDZ „skrenuo ulijevo“. Je li „lijevo“ to što smo osnažili Hrvatsku vojsku i vratili je u Pulu i Vukovar? Je li „lijevo“ to što smo vratili 30. svibnja, uveli Velered Franje Tuđmana ili to što čvrsto štitimo granicu?

Donosimo ključne poruke iz govora predsjednika HDZ-a i Vlade RH u prepunoj Dvorani „Domoljub“ u Koprivnici:

Pozitivni ekonomski pokazatelji, povećanje zaposlenosti i plaća, proračunski plus, zdravi gospodarski rast… Naš rast od 2.9% dvostruko je brži od prosjeka Europske unije, ušli smo u top 10 članica EU-a!

Hrvatsko gospodarstvo u 2019. poraslo za 2.9% - dva puta više od EU prosjeka! I to na zdravim temeljima!

Međunarodni financijski ugled RH

Činimo sve kako bi svi ljudi u svakom kutku Lijepe Naše živjeli bolje. RH je neki dan izdala najpovoljnije obveznice u povijesti, a iskupom starog duga godišnje ćemo na kamate plaćati 106 milijuna kuna umjesto dosadašnjih - 825! Dakle, uštedjet ćemo svake godine 716 milijuna - to su tri proračuna Ministarstva turizma! Najbolja je to potvrda međunarodnog financijskog ugleda Hrvatske!

Nova obveznica rezultat je konsolidiranih javnih financija - Hrvatska će godišnje uštedjeti 716 milijuna kuna!

Uspjesi unatoč SDP-ovim kosturima

Prema nedavnom izvješću Europske komisije nijedan segment djelovanja u našoj zemlji nije ocijenjen lošim, već postoje samo oni u kojima smo napravili puno i oni u kojima smo možda mogli više.

Izvješće Europske komisije svrstava Hrvatsku među članice sa stabilnim gospodarstvima & daje Vladi poticaj za nastavak reformi!

A sve smo to uspjeli premda smo morali rješavati i SDP-ova jamstva za Uljanik i slučaj Agrokora - koji je bio najveći sistemski problem u Hrvatskoj ikada i prijetnja cjelokupnom financijskom i gospodarskom sustavu. I Petrokemija je bila pred zatvaranjem, a sada ostvaruje profit.

U Petrokemiji smo očuvali proizvodnju i radna mjesta, a ulažemo pola milijarde kuna u kutinsku vodno-komunalnu infrastrukturu!

Ravnomjerni regionalni razvoj

Poreznom reformom i fiskalnom decentralizacijom osnažili smo županije, što je pravi poticaj ravnomjernom regionalnom razvoju hrvatske. Uz sredstva iz EU fondova, čije smo ugovaranje i povlačenje znatno ubrzali u odnosu na SDP-ovu vladu, razvijamo i Podravinu i Prigorje. Tako uskoro potpisujemo i ugovor o gradnji pruge Križevci-Koprivnica-Mađarska! I Koprivničko-križevačka županija primjer je dobre suradnje države te područnih i lokalnih vlasti, jer na obostrano zadovoljstvo ostvarujemo niz razvojno-socijalnih projekata.

Stat ćemo pred hrvatske ljude i prezentirati im svoja postignuća. I dobiti povjerenje za još jedan mandat HDZ-a!

Ispunili sva obećanja hrvatskim braniteljima!

No to nipošto nisu jedina postignuća ove Vlade. Imputiraju nam da je HDZ „skrenuo ulijevo“. Pitam vas: je li „lijevo“ to što smo osnažili Hrvatsku vojsku i vratili je u Ploče, Pulu, Vukovar?! Je li „lijevo“ to što nema nijednog obećanja koje smo dali hrvatskim braniteljima, a da ga nismo ispunili?! Je li „lijevo“ vraćanje 30. svibnja i uvođenje Velereda Franje Tuđmana?! Je li „lijevo“ proglasiti Vukovar mjestom posebnog pijeteta?! Svi zajedno moramo se boriti protiv laži i difamacija koje plasiraju o HDZ-u!

30. obljetnica Prvog općeg sabora HDZ-a: Vratili smo 30. svibnja u znak trajne zahvale dr. Franji Tuđmanu!

A A A