Vijesti
22. 6. 2020.

Utrostručili smo financijsku potporu za Bosansku Posavinu

(PHOTO) Potpredsjednica HDZ-a Zdravka Bušić posjetila je Posavsku Mahalu (Općina Odžak) koja je svečanim misnim slavljem, koje je predvodio vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, proslavila svoj patron Bezgrešno Srce Marijino. „Ostvarenje pune ravnopravnosti hrvatskog naroda trajni je vanjskopolitički prioritet naše Vlade i HDZ-a“.

Bosanska Posavina mi je u srcu jer je preživjela teške dane kroz Domovinski rat, prošla kroz velike traume, strašna vremena, ali uvijek ponosno išla naprijed. Uz trajno zalaganje za ostvarenje pune ravnopravnosti hrvatskog naroda u BiH, utrostručili smo financijsku potporu za ovaj kraj. Unaprjeđenje zdravstvene skrbi, brojne obnovljene škole, vrtići, ceste, sve su to rezultati naših zajedničkih napora - poručila je Zdravka Bušić, inače i nositeljica liste HDZ-a za XI. izbornu jedinicu.

Zauzimanje za stvarnu ravnopravnost & legitimnu zastupljenost Hrvata u BiH trajna je i politika i obveza naše Vlade i HDZ-a!

Na našoj listi u izbornoj jedinici za hrvatske državljane izvan RH nalazi se i ministrica iz Vlade Županije Posavske Ana Andrić. I ta činjenica svjedoči koliko smo privrženi Bosanskoj Posavini - dodala je Bušić.

KARDINAL PULJIĆ: Ne dajte se shrvati, uništiti, zanijekati...

„Pridružujem se slavlju kako bih narod ohrabrio u vjeri i izrazio svoju blizinu svim vjernicima, a osobito u ovoj župi koja se podigla iz pepela, ponovno oživjela. Posavska Mahala nosi brojne rane iz 2. svjetskog rata i Domovinskog rata. Nije lako sve to zaliječiti, posebno ne u ozračju koje niječe istine koje su ljudi proživljavali. Zato to sve skupa trebamo gledati u vjeri i s vjerom se nositi s izazovima života. Moja je želja da se ne damo shrvati, uništiti, zanijekati, i da se ne zatrujemo jer nije lako očuvati slobodu srca u otrovnom stanju koje se nameće. Zato dolazim među ljude koji proživljavaju kušnje, da ih znaju nadići i sačuvati dostojanstvo vjernika, kršćanina i svoj identitet“.

Otvoren Ured Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije u Vukovaru: Konstantno pomažemo jačanju položaja Hrvata u BiH!

Dom za starije i nemoćne u Tramošnici

Nakon Posavske Mahale u Županiji Posavskoj (Federacija BiH), potpredsjednica naše stranke - koja je i predsjednica Odbora HDZ-a za Hrvate izvan RH i državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova - sudjelovala je na otvorenju Doma za starije i nemoćne u Tramošnici (Općina Pelagićevo, Republika Srpska):

- Riječ je o investiciji koja će, uz skrb za naše seniore, osigurati radna mjesta za Hrvate povratnike u ovaj kraj.

A A A