Vijesti
25. 9. 2023.

U idućem mandatu novi građevinski pothvati - autocesta Metković-Dubrovnik & dionica Križišće-Žuta Lokva na spoju Rijeka-Bosiljevo-Split!

(VIDEO) Plenković na Širem predsjedništvu HDZ-a: Kao što sam već najavio, prije ljeta 2024. bit će dovršen puni profil Istarskog ipsilona. No to je tek dio kapitalnih prometnih projekata koje smo realizirali ili realiziramo. Već smo izgradili Vc koridor do Baranje i Pelješki most, a u ovom ćemo sazivu još dovršiti i autocestu Zagreb-Sisak. Ovog tjedna potpisujemo ugovor o tunelu Kozjak, jednom od najzahtjevnijih dijelova novog spoja Splita na autocestu. Oporba na nas nasrće još agresivnije nego prije, no nisam primijetio da nam to nanosi neku štetu. HDZ je i dalje uvjerljivo najjača stranka. Možda je vrijeme da se zapitaju u čemu to griješe.

Spletom okolnosti, predsjednik HDZ-a i Vlade RH na zadnja je dva sastanka nacionalnog vodstva naše stranke došao iz - Istre.

Prošlog je tjedna Andrej Plenković stigao na sjednicu Šireg predsjedništva HDZ-a nakon probijanja druge cijevi tunela Učke, a ovog tjedna nakon svečane sjednice Županijske skupštine Istarske županije.

Prije ljeta 2024. dovršit ćemo Ipsilon u punom, četverotračnom profilu! Istra će se u cijelosti integrirati u mrežu hrvatskih autocesta

Novi infrastrukturni pothvati

Kao što sam već više puta najavio, prije ljeta 2024. bit će dovršen puni, četverotračni profil Istarskog ipsilona - napomenuo je predsjednik Plenković na sjednici:

- Tunel Učka i Ipsilon tek su dio kapitalnih prometnih projekata koje smo realizirali ili realiziramo. Već smo izgradili Vc koridor do Baranje i Pelješki most, a u ovom ćemo saborskom sazivu još dovršiti i autocestu Zagreb-Sisak.

Samo ova dionica Slavonike vrijedna je 443 milijuna kuna. Za razliku od nekih, naša Vlada radi svoj posao - ono za što smo i dobili povjerenje građana!

A u 3. uzastopnom, povijesnom mandatu u Banskim dvorima slijede autocesta Metković-Dubrovnik i HAC-ova dionica Križišće-Žuta Lokva na spoju Rijeka-Bosiljevo-Split! - dodao je.

Studijski dani EPP-a u Splitu

U uvodnom izlaganju na sastanku najavio je i da se već u srijedu potpisuje ugovor o izgradnji tunela Kozjaka, jednog od najzahtjevnijih dijelova novog spoja Splita na autocestu:

- U Splitu ću se istog dana sastati s predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen. Sudjelovat će na Studijskim danima EPP-a, najveće političke obitelji u Europi, koja okuplja narodnjačko-demokršćanske stranke desnog centra. S nama će, među ostalima, biti i predsjednica Europskog parlamenta Roberta Metsola te prvi čovjek EPP-a Manfred Weber.

O jalnoj & jadnoj oporbi

Osvrnuo se, po običaju, i na svakovrsna podmetanja na račun Vlade i HDZ-a:

- Oporba na nas nasrće još agresivnije nego prije, svakog dana sipa iste floskule, no nisam primijetio da nam je to nanijelo neku štetu. HDZ je i dalje uvjerljivo i sigurno najjača stranka. Možda je vrijeme da se oporba zapita u čemu to griješi.

Imamo Vladu koja kontinuirano radi za građane i gospodarstvo & nemoćnu oporbu koja nije u stanju ponuditi nijedno suvislo rješenje

„Pogodili“ sa zaštitnim mjerama

S novim smo mjerama „pogodili“ ono što treba, sve što činimo, činimo kako bismo pomogli hrvatskim ljudima - nastavio je:

- Država je opet snažno intervenirala i zaštitila standard svojih građana. Dogovor Vlade s trgovačkim lancima i naše dodatno snižavanje i limitiranje cijena 30 ključnih prehrambenih i higijenskih proizvoda dovest će do pada inflacije.

U dobrom smjeru!

Da smo na dobrom putu, svjedoče i recentna pozitivna izvješća OECD-a i svjetske agencije Standard & Poor's o ekonomskom napretku Hrvatske - zaključio je PHDZ/PVRH Andrej Plenković.

Korak naprijed prema članstvu u organizaciji koja okuplja 38 najrazvijenijih & najuređenijih država svijeta!

BOŽINOVIĆ: Da, dio oporbe nije htio da uđemo u Schengen

Nakon sjednice, pred novinare je stao potpredsjednik Vlade RH (i međunarodni tajnik HDZ-a) Davor Božinović.

Iznova je konstatirao da je na hrvatskoj političkoj sceni bilo itekako opstrukcija kada govorimo o ulasku u Schengenski prostor …

Uveli smo Hrvatsku u Schengen ne uz pomoć oporbe, nego unatoč njoj!

… te je potom odgovarao uglavnom na pitanja o još jednoj oporbenoj podvali - tobožnjem „zataškavanju“ ubojstva studentice u Osijeku.

A A A