Vijesti
17. 1. 2024.

Staljinist Grmoja svima prijeti zatvorom - osim SDP-ovcima. Za njega presumpcija nevinosti vrijedi samo kada je partija u pitanju!

Kandidati za glavnog državnog odvjetnika predstavili su programe na Odboru za pravosuđe Hrvatskog sabora. MOST-ovi provokatori ponovno su nasrtali na HDZ i Vladu, prijetili nam „hapšenjima“ i „robijama“, ali ni riječju nisu spomenuli da je USKOK upao u Grad Makarsku, koji vode njihovi ortaci iz SDP-a. Krunoslav Katičić: Grmoja si odjednom više ne uzima za pravo i isljeđivati i tužiti i presuđivati. Ne tvrdi da je za (mogući) kriminal SDP-ova gradonačelnika „moralo znati vodstvo partije“ i slično. Mudro šuti. Štiti svoje koalicijske partnere.

Potpredsjednik saborskog Odbora za pravosuđe i glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić oštro je reagirao na nova oporbena podmetanja.

Istaknuo je da su oporbeni zastupnici, po već viđenom scenariju, i na sjednici Odbora sveli raspravu na sitno politikantstvo i huškanje:

- Sramota! Jedini akteri koji vrše pritisak na pravosuđe dolaze upravo iz redova oporbe! Danima su podmetali da je HDZ „unaprijed odabrao glavnog državnog odvjetnika“, da je Vlada RH „dala mig“ jednom kandidatu, a sada su se pak dosjetili da je „naš favorit“ netko sasvim drugi! 

Glavni državni odvjetnik? Bilo bi dobro da saborski Odbor za pravosuđe - iako to zakonski nije dužan - pozove i sasluša svu 4-oricu kandidata

Staljinistička lakoća 

A korumpirani Grmoja najgori je od najgorih! - nastavio je Katičić:

- Degutantno je već slušati njegove primitivne uvrede, ad hominem nasrtaje i optužbe bez ikakvog dokaza. Podsjećam ga da je lažno svjedočenje kazneno djelo! Nevjerojatna je ta staljinistička lakoća kojom si on - u modernome demokratskom društvu - uzima pravo i „hapsiti“ i isljeđivati i tužiti i presuđivati, poigravati se s tuđim životima. 

Lažno optužuje sve druge, osim SDP-ovaca

Stoga je glavni tajnik HDZ-a podsjetio MOST-ova provokatora (i) na presumpciju nevinosti, temeljno načelo pravne države:

- Ona za Grmoju vrijedi, međutim, samo ako su u pitanju SDP/MOST. Lažno optužuje sve druge, ali ni riječju ne spominje da je jučer USKOK upao u Grad Makarsku, koji vode njegovi ortaci iz SDP-a. 

Grbin se sveo na političkog patuljka, korumpirani MOST otvoreno se nudi SDP-u, a možemosi su oličenje nesposobnosti & prevare birača!

Grmoja odjednom više nikome ne prijeti zatvorom - također je napomenuo:

- Ne tvrdi da je za (mogući) kriminal makarskog gradonačelnika Zorana Paunovića „moralo znati vodstvo SDP-a“ i slično.

„Grbin stoji iza koruptivne mreže u Makarskoj, to se nije moglo raditi bez njegovog znanja!“

Kada su u pitanju SDP-ovci, Grmoja mudro šuti - zaključio je Krunoslav Katičić.

A A A