Vijesti
28. 1. 2024.

Pouzdano! Idemo po novu pobjedu - ZA Hrvatsku koja će nastaviti rasti i napredovati, ali i za Hrvatsku koja čuva i njeguje svoje nacionalne vrijednosti!

(VIDEO) 34. rođendan HDZ-a Split. Andrej Plenković: U SDP-ovu mandatu prosječna je plaća porasla za svega 24 €, a u našem za - 459 €! Zar će ti nesposobni licemjeri dijeliti lekcije o „dostojanstvu“?!? Licemjeri koji u gradovima u kojima vladaju nameću najveći porez na plaće?!? Hrvati će im jasno poručiti - NE! Nema povratka na SDP-ovo smanjivanje plaća, na SDP-ovu recesiju! Rigidni ljevičari bili su protiv LNG terminala i Pelješkog mosta, protiv Rafalea i snažnog HV-a, protiv Zakona o hrvatskom jeziku i neradne nedjelje, protiv Schengena i zaštite granice, protiv paketa pomoći našim kućanstvima u krizama i ograničenja cijena! U očaju i zavisti, bili su protiv svega što je dobro za Hrvatsku!

Snaga zajedništva! Ponos, postignuća, pobjeda! Sjajna atmosfera na Gripama, na obilježavanju 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Splitu.

Donosimo najvažnije naglaske iz govora predsjednika naše stranke i naše Vlade Andreja Plenkovića:

20x bolji od SDP-a!

Stabilnost, sigurnost, kontinuitet i - rast. Četiri su to ključne riječi! I u 2024. Hrvatska nastavlja rasti, i dalje rastu plaće, zaposlenost i naša nacionalna ekonomija.

U SDP-ovu mandatu prosječna je neto plaća porasla za svega 24 €, a u našem za - 459 €! Dvadeset puta više! A sličnih bih primjera mogao još dugo, dugo nabrajati… Zar će onda ti i takvi nesposobni licemjeri dijeliti lekcije o „dostojanstvu“?!? Ti licemjeri koji su u gotovo svim gradovima u kojima su na vlasti nametnuli najveći porez na plaće?!?

Prosječna mjesečna neto plaća u Hrvatskoj - 1.208 €! Na godišnjoj razini to je nominalni rast od 15%, a realni od 9,8%!

Nema povratka na staro!

Hrvati će im na parlamentarnim izborima jasno odgovoriti - NE! Hrvatski građani ne žele povratak na SDP-ovu recesiju, na SDP-ovo smanjivanje plaća, na SDP-ovo ukidanje materijalnih prava! Ali, Hrvati neće reći NE samo partiji, nego i proturazvojnim možemosima i tzv. Centru.

Rigidni ljevičari bili su, ruku pod ruku, i protiv LNG terminala i Pelješkog mosta, i protiv neradne nedjelje i Zakona o hrvatskom jeziku …

Zakon o hrvatskom jeziku - prvi put u povijesti!

… i protiv Rafalea i snažne Hrvatske vojske i Dana državnosti 30. svibnja, i protiv Schengena i zaštite državne granice, i protiv nezapamćenih paketa pomoći našim kućanstvima u krizama i ograničenja cijena goriva i ključnih prehrambenih proizvoda! U očaju, neznanju i zavisti, bili su protiv svega što je dobro za Hrvatsku!

Po povijesni 3. uzastopni mandat!

Stoga, zajedno i puni pouzdanja, ponosni na vlastita postignuća, idemo po novu - pobjedu! Po povijesni 3. uzastopni mandat! Po pobjedu za Hrvatsku koja će nastaviti rasti i napredovati, ali i za Hrvatsku koja čuva i njeguje svoje nacionalne vrijednosti!

Crobarometar: HDZ u novoj godini nastavlja rasti - rejting nam je skočio za 0,9%! Povećali smo prednost nad regresivnom ljevicom!

S PULJKOM ZA SPLIT NEMA NADE!

Iz govora predsjednika splitskog (gradskog) HDZ-a Tomislava Šute, prvog čovjeka splitsko-dalmatinskog (županijskog) HDZ-a i ostalih domaćina skupa na Gripama izdvajamo jednodušnu poruku:

- Dok naša Vlada RH nastavlja povećavati plaće, BDP i zaposlenost, Split ne samo da stagnira, nego i - nazaduje! Nošeni uspjesima HDZ-a na nacionalnoj razini, spremni smo preuzeti odgovornost za upravljanje Gradom Splitom! Splićanke i Splićani su shvatili da s fejkerom Ivicom Puljkom za njihov grad nema nikakve nade!

Dok Vlada snažnim mjerama štiti životni standard & podiže plaće, Puljak sugrađanima otima neradnu nedjelju, nabija poreze & poskupljuje komunalna davanja!

IZ IMOTSKOG: Ispunjavamo obećanja iz Programa „Sigurna Hrvatska“ - to Hrvati vide!

Nakon proslave u Splitu, PHDZ/PVRH Andrej Plenković govorio je i na 34. rođendanu HDZ-a u Imotskoj krajini:

- Lako je prozivati, opstruirati, dizati halabuku, demonstrativno napuštati sabornicu... Treba - raditi! Raditi posao za koji si i dobio povjerenje građana - povećavati plaće i BDP, graditi Pelješki most i LNG terminal, nabavljati 12 Rafalea i 12 helikopera Black Hawk, povlačiti rekordna EU sredstva za razvoj, dovoditi Ursulu von der Leyen u BiH i ustrajno promicati prava hrvatskog naroda u toj državi, osnaživati međunarodni položaj RH, uvoditi neradnu nedjelju i Zakon o hrvatskom jeziku, neviđenim mjerama štititi životni standard naših ljudi…

SAD nam je odobrio novih 8 helikoptera Black Hawk. No kupit ćemo ih samo 4, a ostali su donacija u sklopu američke vojne pomoći saveznicima!

Hrvatska raste!

A to smo činili i činimo unatoč svim izazovima, od pandemije do globalne energetske krize - dodao je Plenković:

- Hrvati su mudri, oni vide tko je tko, o čemu svjedoče i sva tri nacionalna istraživanja o popularnosti stranaka. U novoj godini HDZ-u raste rejting, a hrvatskim građanima nastavljaju rasti - plaće!

A A A