Vijesti
15. 5. 2024.

Europa vidi ono što oporba negira: Hrvatska će opet imati drugi najveći rast među svim državama članicama EU-a!

Na veliko žaljenje proturazvojne ljevice, Europska komisija danas je znatno povisila vlastitu prognozu rasta hrvatskog gospodarstva u 2024. - s 2,6 na 3,3%!! Kao i prošle godine, u samom smo europskom vrhu - i to je upravo ono što žele zaustaviti posrnuli SDP, MOST i platforma NE Možemo! Osim toga, Hrvatska prvi put u povijesti ima više od 1,7 milijuna osiguranika HZMO-a! U prijevodu: 223.000 više nego prije 8 godina! Ima li bolje najave za naše iduće 4 godine u Banskim dvorima?!

Osim što je u svojim proljetnim prognozama povećala procjenu rasta naše nacionalne ekonomije, Europska komisija je najavila da će se u Hrvatskoj u ovoj godini …

… nastaviti snažno podizati i plaće i zaposlenost, i to premda su već sada na najvišoj razini u povijesti!

Istodobno, daljnji pad inflacije

S druge strane, iz Bruxellesa se predviđa da će inflacija u nas i dalje padati, očekuje se da će u 2024. usporiti na 3,5%, a u 2025. na 2,2%.

Oporbena teza da je „inflacija pojela rast plaća“ jednostavno nije točna. Zlonamjerna je, lažna. Plaće su u ovih 8 godina REALNO porasle za 30%!

Daljnji pad stope inflacije uvelike se može zahvaliti mjerama Vlade RH, posebice subvencioniranju struje, plina i goriva …

Sniženje cijena SVIH naftnih derivata!

… te ograničavanju cijena 30 ključnih prehrambenih i higijenskih proizvoda iz potrošačke košarice.

Smanjivanje javnog duga, rast investicija

Uslijed ovako ubrzanog gospodarskog rasta i - prema svim podacima - novih turističkih rekorda, Europska komisija pak procjenjuje da će omjer javnog duga i BDP-a u Hrvatskoj ove godine pasti ispod „magične granice“ od 60%. Preciznije, na 59,5%.

Iz sjedišta Europske unije još naglašavaju da investicije u Hrvatskoj rastu zbog sve učinkovitijeg povlačenje europskih sredstava, a privatna potrošnja zbog znatnog povećanja plaća.

TAKO SE TO RADI! U ovih 11 godina članstva u EU-u povukli smo više od 20,2 milijardi € europskih sredstava - U plusu smo 14,5 milijardi!

223.000 RADNIH MJESTA VIŠE NEGO 2016. GODINE!

Izdvojimo još jedan rekord. Prvi put u povijesti Lijepa Naša ima više od 1,7 milijuna osiguranika Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje! U prijevodu: 223.000 više nego prije 8 godina!

Kako je najavio i sami premijer Andrej Plenković na dan kada je postignut dogovor o formiranju nove parlamentarne većine:

- Unatoč svim opstrukcijama proturazvojne ljevice, Hrvatska će i u 3. uzastopnom mandatu naše Vlade nastaviti rasti! I dalje ćemo povećavati primanja hrvatskih ljudi, razvijati zemlju i stvarati nova radna mjesta!

HDZ & DP postigli dogovor! I u 3. mandatu zaredom nastavit ćemo podizati plaće, mirovine, BDP i zaposlenost & jačati međunarodni položaj Hrvatske!

A A A