Vijesti
24. 5. 2024.

Hrvatski građani opet će moći oplemeniti svoju štednju s daleko povoljnijom kamatom nego da novac drže u komercijalnim bankama!

NOVI TREZORCI! PVRH Andrej Plenković na 2. sjednici Vlade RH (2): „Novi krug trezorskih zapisa iznosi 900 milijuna €. Hrvati će ih moći upisivati od ponedjeljka, 27. svibnja. Siguran sam da će iznova iskazati povjerenje u stabilnost državnih financija i naše odgovorno upravljanje, a istodobno i u gospodarski rast od 3,3% te nikad snažniji ekonomski i politički položaj zemlje“. Nakon Vladine sjednice PPVRH/ministar financija Marko Primorac predstavio je novo, 4. izdanje vrijednosnih papira hrvatske države u malo više od godinu dana. 

Osim s podizanjem plaća, mirovina, BDP-a i zaposlenosti, nastavljamo i s trezorskim zapisima i državnim obveznicama! - također je poručio premijer Andrej Plenković u svome tradicionalnome uvodnom obraćanju na početku sjednice Vlade RH:

- Oko 120.000 sugrađana sudjelovalo je u dosadašnja tri izdanja vrijednosnih papira hrvatske države.

Poziv Tomaševiću, Puljku & sličnima. Hoće li gradonačelnici s ljevice napokon smanjiti porez na plaće koji su povećali bez ikakvog razloga?

Dobra investicija - odgovarajuća nagradu 

A za svoju dobru investiciju dobili su odgovarajuću nagradu - dodao je:

- Isplaćeno im je 120 milijuna € kamata!

Nakon vrlo uspješnih narodnih obveznica, Hrvati su i u „trezorcima“ prepoznali priliku da bez rizika oplemene svoju štednju!

PRIMORAC:

Predstavljajući nove „trezorce“, potpredsjednik Vlade i ministar financija Marko Primorac napomenuo je da se dvije mogućnosti nude građanima:

- Prva je tromjesečno ulaganje (ročnost od 91 dana), od čega država očekuje 250 milijuna €; druga je jednogodišnje ulaganje (364 dana), uz ciljani nominalni iznos od 650 milijuna €. 

Godišnji prinos? 

- 3,75 i 3,65%, puno više nego u bankama. Prinosi na obje ročnosti identični su kao u izdanju trezorskih zapisa ove veljače.

Zarada po zapisu 9,26 € ili 35,12 €

Minimalni iznos upisa? 

- 990,74 € za "tromjesečni" trezorac, a 964,88 € za onaj od godinu dana. Ulagači će nakon dospijeća dobiti 1.000 € po zapisu. Dakle, u prvoj, tromjesečnoj varijanti zaradit će 9,26 € za jedan zapis, a u drugoj, jednogodišnjoj 35,12 €. 

U malo više od godine to je već 4. izdanje vrijednosnih papira hrvatske države koje mogu kupiti građani - ne bez ponosa zaključio je ministar Primorac. 

A A A