Vijesti
25. 8. 2024.

Hrvatska i dalje raste, a najesen slijede novi veliki iskoraci: stambena politika, porezno rasterećenje rada, godišnji dodatak za umirovljenike…

Glasnogovornik Vlade RH Marko Milić za RTL Danas o prvih 100 dana u 3. mandatu premijera Andreja Plenkovića: Najvažnije je da su nastavljeni svi pozitivni gospodarski pokazatelji iz prva dva mandata, da se Hrvatska ubrzano razvija i ide naprijed. Uz Vladine mjere, BDP snažno raste, a inflacija pada; Lijepa Naša ima rekordnih 1,75 milijuna radnih mjesta; s novim usklađenjem mirovine su povećane za 7,46%, a ponovno će se podići s izmijenjenim izračunom 85:15…

Uspjeh u realizaciji reformi potvrdila je Europska komisija, odobrila nam je 5. tranšu iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) u iznosu od 822 milijuna € - također je istaknuo Marko Milić, koji je i član Predsjedništva HDZ-a:

- Objavljeni su javni pozivi za nastavak povijesnog ulaganja u izgradnju škola, dječjih vrtića i sportskih dvorana, uspješno su prošla nova izdanja trezorskih zapisa i narodnih obveznica, a na sjednici Vlade ovog tjedna predstavili smo paket od 3 reformska zakona - o upravljanju i održavanju zgrada, građevinskoj inspekciji i komunalnom gospodarstvu.

Pripreme tijekom ljeta

A najesen slijede važne zadaće, za koje smo se pripremali i tijekom ljeta - najavio je:

- Rebalans Državnog proračuna, novi krug poreznih rasterećenja, Nacionalni plan stambene politike, mjere za zaštitu standarda te regulirane cijene goriva, struje i plina, Zakon o strancima, godišnji dodatak za umirovljenike... Na tim je iskoracima Vlada predano radila ovih 100 dana, a javnost ćemo uskoro upoznati sa svim detaljima!

Novi zaštitni paket, godišnji dodatak za umirovljenike, izmjena formule izračuna mirovina, Nacionalni plan stambene politike, rebalans & još jedan krug poreznog rasterećenja!

Provedba programskih ciljeva

Osim toga - dodao je Milić u razgovoru za RTL Danas - nastavljamo s obnovom potresom stradalih područja i ispunjavanjem zahtjevnih kriterija za pristupanje OECD-u:

- Maksimalno smo angažirani na svim područjima i posvećeni provedbi programskih ciljeva, u skladu s naša četiri temeljna pravca - demografska obnova, digitalna transformacija, zelena tranzicija i ulaganja u kvalitetnije obrazovanje.

Najviša razina predanosti poslu

Kada pobijedite na izborima, to vas obvezuje - zaključio je glasnogovornik Vlade RH:

- Kada pobijedite triput zaredom, onda se od vas očekuje najviša razina odgovornosti i predanosti poslu!

Nema veće časti od toga da ti hrvatski narod 3 puta zaredom ukaže povjerenje da vodiš svoju zemlju

A A A