Vijesti
9. 9. 2024.

Ponovno niže cijene goriva!

Dobre vijesti s telefonske sjednice Vlade RH, na kojoj je donesena nova Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata za iduće 14-dnevno razdoblje. Litra benzina pojeftinjuje za 5, dizela za 2, a plavog dizela za 3 centa. Cijena ukapljenog naftnog plina i za boce i za spremnike ostaje - nepromijenjena. Bez kontinuiranih intervencija naše Vlade naftni derivati bili bi skuplji za 2 do 29 centi po l/kg. Bez tih mjera, primjerice, prosječni tank (50 l) dizelskog goriva koštao bi 4,5 € više.

Nove maloprodajne cijene naftnih derivata stupaju na snagu u utorak, 10. rujna.

Litra osnovnog benzina stajat će 1,45 eura, a dizela 1,37 eura. Cijena plavog dizela po litri iznosit će 0,76 centa.

Cijena ukapljenog naftnog plina ostaje nepromijenjena. Kilogram ukapljenog naftnog plina (UNP), dakle, iznosit će za spremnike 1,21 eura, a za boce 1,75 eura.

Nastavljamo štititi …

Da nema Vladinih mjera, da se maloprodajne cijene u potpunosti slobodno formiraju na tržištu i na razini premija energetskih subjekata, naftni bi derivati bili kudikamo skuplji.

7. paket mjera - 247,6 milijuna eura za zadržavanje niske cijene energije (165,3 mil.) i zaštitu najranjivijih u društvu (82,3 mil.)

Litra benzinskog goriva stajala bi 1,47 eura, dizela 1,46 eura, a plavog dizela 0,85 eura. UNP za spremnike koštao bi 1,41 eura po kilogramu, a UNP za boce 2,04 eura.

… standard hrvatskih građana!

Kao što se sjećate, i prije dva tjedna Vlada je bila donijela odluku o pojeftinjenju svih goriva, dok su cijene UNP-a ostale iste, daleko ispod onih tržišnih.

NOVO POJEFTINJENJE GORIVA. Niže cijene benzina, dizela i plavog dizela! Nastavljamo štititi standard hrvatskih građana!

A A A