Vijesti
21. 10. 2024.

Milanović glavinja i histerizira jer su i SOA i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH rekli - istinu!

(VIDEO) Andrej Plenković nakon konstituirajuće sjednice Predsjedništva HDZ-a: SOA je negirala lažnu optužbu da smo „nacistička stranka“, a general Kundid je u pismu jasno da jasnije ne može biti istaknuo da bi naši časnici u NSATU-u bili isključivo na teritoriju NATO-a. Kršitelj Ustava je shvatio da je „proklizao“ lažući narod, da je razotkriven u perfidnim manipulacijama, pa sad besramno tvrdi da nikad nije spominjao „odlazak na ratište u Ukrajinu“. Svašta. Povlači se, opet mulja. 

Usuđuje se govoriti o “zarobljavanju države”, a bivši šef SOA-e sada je njegov savjetnik za nacionalnu sigurnost, dok je bivši načelnik Glavnog stožera predsjednik Savjeta za obranu SDP-a!?! - također je napomenuo predsjednik HDZ-a i Vlade RH govoreći o Baćuški s Pantovčaka nakon sastanka vodstva naše stranke:

- „Drž’te lopova“ stari je Milanovićev modus operandi. Optužuje druge za ono što sam čini. Sada paralizira institucije, blokira državu, generalima prijeti umirovljenjem i drži ih kao taoce u svom uredu, ponižava HV i Hrvatski sabor, najviše predstavničko tijelo, ruši parlamentarnu demokraciju…

Puzajući državni udar! 

Milanović drži generala Kundida u pritvoru na Pantovčaku kako bi zaustavio istinu o NSATU-u. To je puzajući državni udar! - nastavio je Andrej Plenković: 

- Prvo je proveo udar na vladavinu prava kada se kao predsjednik RH htio kandidirati u ime SDP-a za „premijera“, potom je napao ustavne suce da su „stajske muhe“ i zatražio ukidanje Ustavnog suda. Sada pak kao pritvorski nadzornik provodi udar na HV i Hrvatski sabor, ponižava sve hrvatske vojnike i sve zastupnike. Što je iduće?

Ne poziva, Milanoviću, ministar obrane Ivan Anušić načelnika Glavnog stožera kod svog ortaka u bužu u Slovenskoj, nego na sjednicu Odbora za obranu, tijela koje je nadležno za građanski nadzor nad HV-om! - dometnuo je predsjednik Plenković.

Pismo general-pukovnika Tihomira Kundida jasno demantira laži koje o NSATU-u svjesno plasiraju Milanović i njegovi emisari

U Libanonu „sigurnije“ nego u Hessenu?

Dodatno je naglasio da sve to Milanović čini samo zato da Hrvati ne doznaju potpunu istinu o NSATU-u: 

- A istina je jednostavna: Wiesbaden se nalazi u Njemačkoj, a udaljeniji je od Kijeva nego Zagreb. Naši časnici smiju u Libanon, ali ne smiju u Hessen. Po njemu je u Libanonu valjda „sigurnije“?! Javnost imaju pravo čuti zašto vrh HV-a podržava naše sudjelovanje u toj potpornoj aktivnosti NATO-a.

I Miljenić zvijezda Putinovih medija

Netragom je nestao euroatlantski SDP, koji je podržavao naš ulazak u NATO i EU - konstatirao je: 

- Putinovi režimski mediji ovih dana opet slave Milanovića iz jednostavnog razloga, jer radi u korist Kremlja. Jer želi prebaciti Hrvatsku na drugi strateški put, onaj proruski i antizapadni. Njegov predstojnik Miljenić danas je pak više puta govorio o „zaraćenim stranama“. Više čak ni reda radi ne navodi da je Ukrajina žrtva, a Rusija agresor. I on je počeo pjevati Putinove pjesmice.

Mućnite vlastitom glavom!

Na kraju, Plenković je ponovno pozvao oporbene stranke da mućnu svojom glavom „umjesto da notorni lažljivac diktatorskih poriva mućka njihovom“:

- Na njima je odgovornost hoće li se nastaviti narušavati međunarodni ugled RH. Neka se zapitaju što Milanović želi? Napustiti NATO i EU? On je izgubljeni slučaj. 

Neka oporba mućne vlastitom glavom, a ne da Milanović mućka njihovom! Pa on politizira HV kako bi zataškao svoje laži o „slanju vojnika u Ukrajinu“!

LIVE STREAM

Kao uvijek nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a, Plenkovićevu konferenciju za medije mogli ste u cijelosti pratiti putem našeg Facebooka i X-a.

A A A