Vijesti
19. 5. 2024.

75% Hrvata dalo je - upotrijebimo njegov izraz - šup kartu Milanoviću!

Bačić: Ako je itko gubitnik, onda su to Milanović i SDP. Ako primijenimo njihovu „logiku“ mehaničkog zbrajanja svih glasova koji nisu otišli HDZ-u, onda se može konstatirati da su 3/4 građana koje nisu zaokružile tzv. Rijeke pravde glasovale protiv Milanovića. Zbilja su bizarne njegove izjave o „upitnom legitimitetu premijera Plenkovića“. Pitanje je ima li Milanović nakon ovakvog debakla legitimitet obavljati dužnost na Pantovčaku? Butković: Uvjerljivo je izgubio parlamentarne izbore - u koje se protuustavno uključio. Napravio je presedan. Zreo je izgubiti i predsjedničke. Pobijedit će ga HDZ-ov kandidat. Polako…

Oleg Butković i Branko Bačić. Dvojica potpredsjednika i Vlade Republike Hrvatske i Hrvatske demokratske zajednice. 
Dva gostovanja u središnjim informativnim emisijama dviju nacionalnih televizija. Prvi u RTL-u Danas, drugi u Dnevniku HTV-a.

Hrvati su rekli svoje

S 40% osvojenih zastupničkih mandata u Hrvatskom saboru, jasno je da je HDZ-ova koalicija izborni pobjednik - uglas su poručila obojica.

I dalje smo uvjerljivo najjača stranka. Štoviše, rejting nam raste, a Plenković je najpopularniji političar!

Osim o bizarnom luzeru, kršitelju Ustava i „nesuđenom mandataru“ Zoranu Milanoviću, govorili su i o radu nove Vlade. 

Donosimo ključne poruke:

BUTKOVIĆ: Bez uobičajenih 100 dana mira

Novi ministri morat će brzo poloviti konce, očito neće dobiti uobičajenih 100 dana mira. Imat će, međutim, podršku svih nas veterana iz Banskih dvora. 

Većinu ih osobno poznajem, očekujem dobru suradnju na dobrobit hrvatskih građana, na jačanju životnog standarda i gospodarskom rastu.

Hrvatska je dobila 16. Vladu od neovisnosti - u 3. uzastopnom mandatu premijera Andreja Plenkovića!

BAČIĆ: Na veliko žaljenje ljevice, neće biti problema

Krećemo punom parom, vrlo brzo ćemo objaviti stambenu strategiju Hrvatske i staviti je u javno savjetovanje. Nemamo 100 dana na raspolaganju. 

Program Vlade RH temelji se na Izbornom programu HDZ-a „Za sve izazove“, a usuglašen je, dorađen s Domovinskim pokretom. I tu, na veliko žaljenje lijeve oporbe, neće biti problema. Uspješno ćemo surađivati s novim ministrima.

Plenković predstavio Program svoje 3. Vlade RH: „Hrvatska će biti još snažnija i važnija, još utjecajnija, razvijenija i uređenija zemlja!“

A A A