Vijesti
26. 5. 2024.

Nakon niza postignuća u proteklih 8 godina, i u 3. mandatu nastavljamo podizati životni standard!

(VIDEO) Premijer Andrej Plenković za Media servis: Velika je čast 3. put zaredom dobiti povjerenje sugrađana. Prepoznali su naš trud i rezultate u ekonomskom i socijalnom razvoju zemlje. Unatoč krizama koje su nas pogađale, ostvarili smo strateške ciljeve ulaska u Schengen, eurozonu i ESM te izgradnje Pelješkog mosta i LNG terminala. Prosječna plaća iznosi 1.326 €, a u 2024. prognozira nam se rast BDP-a od 3,3%! Nadomak smo A razine kreditnog rejtinga. I dalje ćemo podizati BDP, plaće, mirovine, socijalne naknade i broj radnih mjesta. Radit ćemo sve u svojoj moći za interes Hrvatske.

Politikom modernog suverenizma i s nikad čvršćim međunarodnim položajem i dalje ćemo učinkovito koristiti EU sredstva za ravnomjerni regionalni razvoj cijele Lijepe naše! - poručio je još hrvatski premijer za Media servis, u prvom radijskom intervjuu nakon što je preuzeo vođenje Vlade RH u 3. uzastopnom mandatu.

Andrej Plenković govorio je o prioritetima nove Vlade, suradnji s koalicijskim partnerima i aktualnim političkim temama.

U iduće 4 godine cilj je dosegnuti 80-82% prosječne razvijenosti EU-a. Sada smo na 76%, a 2016. bili smo na samo - 62%!

Donosimo i ostale naglaske iz njegovih odgovora:

Nema veće časti i odgovornosti

U politici nema veće časti i odgovornosti od vođenja Vlade svoje zemlje. Drago mi je da smo u tome uspjeli i 3. put zaredom, i to u vrlo zahtjevnim izbornim okolnostima i atmosferi - od onog divljaštva u Hrvatskom saboru prije 6 mjeseci kad su neki od oporbenih zastupnika razbijali inventar pa do kršenja Ustava i općeg medijskog ozračja u kojem nema tko nije bio protiv nas.

Pobijediti usprkos svemu tome, to i nije tako loše.

Podvale luzera Milanovića i Grbina

Koalicija normalno funkcionira. Sve drugo su smiješne priče i špekulacije onih koje brifiraju ovi teško poraženi gubitnici s ljevice umjesto da se sakriju u mišju rupu.

Koalicijski sporazum? Namjerno ga nismo objavili. Prava su tema luzeri Milanović koji je kršio Ustav, Grbin kojeg je on izbacio kroz prozor i svi oni koji su ih podržavali, pa onda ipak ponovno završili na Bernardićevih 40-ak mandata - a ne nekakav tehnički sporazum između dviju stranaka koje su preuzele odgovornost za zemlju.

75% Hrvata dalo je - upotrijebimo njegov izraz - šup kartu Milanoviću!

Ako ideš kršiti Ustav, praviš se da si kandidat za premijera, teško izgubiš, ne pomogneš onima kojima si mislio pomoći, a poslije se praviš „nevin“ - pa što je to? Bilo bi najkorektnije da podnese ostavku. To bi trebalo biti opće mišljenje u političko-komentatorskom javnom prostoru, no očito se prave nevješti, žele pustiti da se sve zaboravi.

O pobjedi (i) na europskim izborima

Na europarlamentarne izbore izlazimo s Programom „Hrvatska: snažna i važna“ i očekujemo - pobjedu.

HRVATSKA. Snažna i važna

Hrvatska je utjecajnija nego ikada prije. Pogledajte naš međunarodni položaj u usporedbi s bilo kojim trenutkom u zadnjih 35 godina. U jezgri smo onih koji odlučuju, imamo dobru reputaciju, gradimo savezništva, a dobrom argumentacijom u stanju smo uvjeriti druge zemlje da podrže neku temu koja je nama bitna. Primjer je i otvaranje pregovora o pristupanju s BiH prije dva mjeseca.

Najgori premijer u povijesti Milanović & njegov posrnuli SDP posljednji su koji bi ikome mogli dijeliti lekcije!

O ministarskim plaćama

Najavljeno povećanja plaća ministara dobro je i nužno jer su im sada niže nego brojnim djelatnicima u njihovim resorima i sustavima. Pronaći će se adekvatno zakonsko rješenje.

To nismo prije napravili jer smo smatrali da najprije treba podići plaće svim ostalima, pa se onda baviti državnim dužnosnicima. Kolike će točno plaće biti, to ćemo vidjeti kroz izračune nakon javne rasprave.

O dijalogu s oporbom

Nakon potvrde nove Vlade opet smo uputili poziv oporbi za uspostavu dijaloga - iako imamo razloga sumnjati u njihovu dobronamjernost i iskrenost. Do sada su, kada bismo se sastali u kriznim situacijama, odmah izlazili pred medije i pripovijedali tko je komu što rekao. A to nije smisao dijaloga.

Plenković predstavio Program svoje 3. Vlade RH: „Hrvatska će biti još snažnija i važnija, još utjecajnija, razvijenija i uređenija zemlja!“

O podršci Vatrenima na Euru

Hrvatska nogometna reprezentacija s izbornikom Dalićem i legendarnim kapetanom Modrićem donijela nam je toliko sportskih uspjeha, zajedništva i oduševljenja među narodom, da se to ničime ne može izmjeriti!

Naravno, bit ćemo uz Vatrene!

Ispunjeni svi preduvjeti za izgradnju nacionalnog stadiona na Maksimiru & 10 novih crkvi i/ili dječjih vrtića u Zagrebu!

A A A