Vijesti
14. 10. 2024.

Tužno je gledati Milanovića kao korisnog idiota u interesu Rusije!

Predsjednik Andrej Plenković iz Berlina: Milanovićeva proruska, antiamerička i antieuropska politika nije hrvatski državni interes. Kome su u prilog išli njegovi pokušaji da spriječi proširenje NATO-a na Švedsku i Finsku kad je prijetio zastupnicima da će ih progoniti kao vrag grešnu dušu? Rusiji. U čiju korist je besramno lagao da „šaljemo hrvatske vojnike u Ukrajinu“? I tu je odgovor jasan. Zašto ljevica ne traži da se provjere laži koje je iznio te koje i dalje iznosi u korist Putina?

U čijem interesu Milanović ne želi čuti za Inicijativu Triju mora, koju je pokrenula predsjednica Kolinda Grabar Kitarović? - također se zapitao Andrej Plenković iz glavnog grada Njemačke, u kojem je sudjelovao na sastanku na vrhu Berlinskog procesa:

- Pa u interesu Kremlja! Koga drugog? Neka oporba propituje naše navode nakon što utvrdi zašto Milanović vodi prorusku politiku na štetu Hrvatske!

Milanović je valjda jedini europski lider koji se nijednom nije sastao s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim u tri godine, koji nijednom nije otišao u Kijev - podcrtao je Plenković.

Snažno podupiremo proširenje EU-a na države jugoistoka Europe, uz uvjet da ispune zadane kriterije. Posebno zagovaramo euroatlantski put BiH!

Detuđmanizator & putinofil

Radeći za Putina, lažno se predstavlja kao „zaštitnik“ naših nacionalnih interesa - nastavio je predsjednik Vlade RH i HDZ-a:

- A kako to čini? Tako što slabi poziciju Hrvatske u Europskoj uniji i NATO-u! Usput rečeno, ne priznaje Dan državnosti vlastite zemlje.

Predsjednik RH Dragan Primorac vratit će na Pantovčak bistu našeg vrhovnog zapovjednika dr. Franje Tuđmana & bl. kardinala Alojzija Stepinca!

Što čekaju SDP-ovci?

A i optužio je HDZ da je „nacistička stranka“, godinama govori da smo „veleizdajnici“, „briselski poslušnici“, da radimo po nečijem nalogu - dodao je hrvatski premijer:

- SDP, zanimljivo, nikad nije zatražio da se ispita istinitost tih tvrdnji, kao ni svih laži koje je Milanović iznio opravdavajući rusku agresiju na Ukrajinu.

Pravo pitanje za javnost, oporbu i analitičare

Ljevica bi mogla od SOA-e zatražiti, primjerice, da provjeri njegovu „tezu“ da „Vlada RH šalje hrvatske vojnike na istočnu frontu“ - zaključio PVRH/PHDZ Andrej Plenković:

- Vlada kontinuirano radi na jačanju međunarodnog položaja Hrvatske, a Milanović ga stalno ruši. To je pitanje za hrvatsku javnost, oporbu i analitičare!

Kako bi zaštitio interese Kremlja, Milanović je podržao četničke vojvode i politiku Srbije prema Crnoj Gori! I pritom se još družio s Komšićem!

A A A