Vijesti
29. 11. 2023.

Modernizacija HV-a, veteranski centri, čestitke Anušiću, MOST-ovi provokatori u korist ljevice, Rafalei, rekordni obrambeni proračun…

Nacionalni odbor Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" iskazao je punu potporu Vladi RH, na čelu s premijerom Plenkovićem, na svemu što radi za hrvatske branitelje, oružane snage i zemlju u cjelini! General Filipović: „Posebno nas raduje to što je novi ministar obrane najavio da ćemo - nakon Sinja, Vukovara, Ploča, Pule i Varaždina - vratiti pobjednički HV i u Baranju. Snažno pozdravljamo i nedavno otvorenje veteranskog centra u Daruvaru. Zasad ih je 4, a imat ćemo ih najmanje - 8! A gradimo ih, što je odličan primjer modernog suverenizma, uz pomoć bespovratnog EU novca“.

Na sjednici Nacionalnog odbora ZBGŠ-a glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić iznio je presjek recentnih postignuća naše stranke i Vlade - od gradnje veteranskih centara diljem zemlje, preko najvišeg gospodarskog rasta u EU-u, do udvostručenja i iznosa i broja korisnika dječjeg doplatka.

Hrvatska - trenutačno broj 1 po rastu nacionalne ekonomije u Europskoj uniji!

- Moja su vrata za vas otvorena 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu! Nikada se nećemo umoriti u ponavljanju povijesne istine: suvremena Hrvatska temelji se na hrabrosti i žrtvi branitelja, odlučnosti hrvatskog naroda u borbi za slobodu i državotvornom učenju dr. Franje Tuđmana! - poručio je Katičić.

Iskoraci ZA hrvatske branitelje

Državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Špiro Janović prezentirao je, jedan za drugim, iskorake koji su u ovom mandatu učinjeni ZA poboljšanje prava hrvatskih branitelja i unaprjeđenje njihovog položaja u društvu:

- Ispravili smo mnogobrojne SDP-ove nepravde!

Svi branitelji zaslužuju našu trajnu zahvalnost i poštovanje, sve žrtve u velikosrpskoj agresiji počast, a svaka Vlada ima zadaću pomagati Vukovar!

Nova ulaganja u obrambene sposobnosti

General Miljenko Filipović, predsjednik ZBGŠ-a iskoristio je prigodu još jednom čestitati „našem članu i suborcu Ivanu Anušiću“ na izboru za ministra obrane i potpredsjednika Vlade RH:

- Posebno nas raduje to što je najavio da ćemo nakon Vukovara, Sinja, Ploča, Pule i Varaždina vratiti Hrvatsku vojsku i u Baranju, u Beli Manastir. Rafale, Bradley, Mistral, BlackHawk… Nastavljamo, i to s nikad većim obrambenim proračunom, modernizirati pobjednički HV!

Nakon Sinja, Varaždina, Pule, Ploča i Vukovara, vratit ćemo pobjedničku Hrvatsku vojsku i u Baranju, u Beli Manastir!

Snažno je pozdravio i nedavno otvorenje veteranskog centra u Daruvaru:

- Zasad je 4 takvih centara, a imat ćemo ih najmanje - 8! A gradimo ih, što je odličan primjer politike modernog suverenizma, uz pomoć bespovratnih europskih sredstava.

Nakon Šibenika, Sinja i Petrinje, u Daruvaru otvoren 4. veteranski centar - najveći u Hrvatskoj! A izgradit ćemo ih još najmanje 4!

O OSTALIM AKTUALNIM PITANJIMA

Na sjednici se još razgovaralo o 3. uzastopnom mandatu HDZ-a u Banskim dvorima nakon pobjede na parlamentarnim izborima 2024. godine, kojoj će svoj važni doprinos dati i hrvatski branitelji …

CROBAROMETAR: HDZ povećao prednost nad ljevicom! Jači smo nego SDP, MOST & NE Možemo skupa!

… o proturazvojnoj ljevici (možemosi i SDP) koja u gotovo svakom gradu kojim upravlja sugrađanima nabija veći porez na plaće …

… o DP-ovu i MOST-ovu parazitiranju na afričkoj svinjskoj kugi, na bolesti za koju nema ni lijeka ni cjepiva …

Predvodnici prosvjeda nemaju veze s poljoprivredom, ali imaju itekako veze s DP-om, MOST-om & tzv. suverenistima!

… o MOST-ovim provokatorima, čiji je jedini zadatak pokušati dovesti rigidnog Peđu Grbina i natražnu Sandru Benčić na vlast u državi. Itd.

A A A