Vijesti
19. 12. 2023.

Radimo kao da blagdani nisu pred nama. Nastavljamo s poslom za koji smo i dobili povjerenje hrvatskih građana!

(VIDEO) PHDZ/PVRH Andrej Plenković nakon sastanaka nacionalnog vodstva HDZ-a: Jeftinija goriva, župani, izvanredna sjednica Hrvatskog sabora, Banovina i obnova, Strategija demografske revitalizacije RH… Tjedan je uistinu intenzivan. Vlada je stabilna, čvrsta, a zemlja ekonomski i socijalno napreduje. Veselimo se izbornoj godini. Hrvati vide da ispunjavamo ono što smo obećali, a vide i što im se nudi kao „alternativa“. Primjerice, Grmoja. U Aferi "MOST-ova mreža" zlorabio je "informacije“ u cilju rušenja Vlade. Tu koruptivno-medijsku spregu treba u cijelosti rasvijetliti.

Predsjednik naše stranke i naše Vlade stao je pred novinare nakon sjednica Predsjedništva i Nacionalnog odbora HDZ-a.

Puna potpora Damiru Habijanu! „Ne mogu nas pobijediti, pa sad traže čak i zabranu HDZ-a. Ima li boljeg primjera oporbene nemoći?!“

Konferenciju za medije može pogledati i poslušati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne naglaske iz izjave Andreja Plenkovića i njegovih odgovora na novinarska pitanja.

Još jedno sniženje cijena goriva

S telefonske sjednice Vlade RH uputili smo formalni zahtjev za održavanjem izvanredne sjednice Hrvatskog sabora u srijedu, na kojoj će se glasovati o povjerenju novom ministru gospodarstva i održivog razvoja Damiru Habijanu.

To nije, međutim, jedina odluka s te Vladine sjednice. Goriva će iznova pojeftiniti, i to i benzin i (plavi) dizel za 5 centi po litri. Nastavljamo s politikom zaštite gospodarstva i standarda građana, nastavljamo s poslom za koji smo i dobili povjerenje hrvatskih ljudi. Vlada je stabilna, čvrsta, a zemlja ekonomski i socijalno napreduje. Priča o dvije Hrvatske itekako je utemeljena.

Postignuća demantiraju oporbu

Naša konkretna postignuća demantiraju oporbu: gospodarski rast, povećanje plaća, mirovina i zaposlenosti, Schengen i eurozona, smanjenje inflacije, Rafalei, LNG terminala, prometni pothvati poput druge cijevi Tunela Učke ili koridora 5C...

Sigurna Hrvatska - ključna je to poruka iz naša dva dosadašnja mandata. Ponosni na svoja postignuća, zajedno idemo po novu pobjedu!

Hrvati vide da ispunjavamo ono što smo obećali, a vide i što im se nudi kao „alternativa“. Veselimo se izbornoj godini.

U istom tempu!

U utorak smo u Virovitici na redovitom sastanku Vlade RH sa županima te predstavnicima udruga gradova i općina, u četvrtak smo na Banovini kako bismo vidjeli napredak u procesu obnove. Istog dana imamo sjednicu Vlade, a u petak Vijeća za demografsku revitalizaciju - na kojoj ćemo predstaviti i u javno savjetovanje pustiti Strategiju demografske revitalizacije RH.

Tjedan je intenzivan, kao da nisu blagdani pred nama.

Habijan će preuzeti sve konce

Damir Habijan iskusni je političar i zastupnik, ugledni odvjetnik koji se bavio korporativnim pravom. Prva mu je zadaća - do početka iduće godine - preuzeti sve konce u ministarstvu koje je golemo i koje ima jako puno nadležnosti. Došao je do faze da nakon niza aktivnosti na zakonodavnoj razini može preuzeti odgovornost i na onoj izvršnoj.

Damir Habijan - novi ministar gospodarstva i održivog razvoja!

Ministar ne mora biti osoba s profesijom iz nadležnosti samog ministarstva, to što je pravnik nije nikakva „mana“, kako neutemeljeno tvrde iz oporbe.

Afera „MOST-ova mreža“

Afera "Mreža" velika je oporbena afera. Konkretno, MOST-ova. "Informacije“ su zlorabili u cilju rušenja Vlade, protiv Vlade, a ne u njenu korist. HDZ je meta i žrtva, neće nam uspjeti pripisati aferu.

„MOST-ova MREŽA“. I dalje ćemo raskrinkavati spregu bivšeg savjetnika & dijela medija i oporbe u toj nevjerojatnoj difamacijskoj operaciji!

Tu koruptivno-medijsku spregu, neugodnu prije svega za MOST, treba u cijelosti rasvijetliti. Pokazalo se da Grmoji i sličnima uopće nije bitno što je istina, nego im je jedino važno „pljucati“ po meni kao premijeru.

MOST-u uopće nije bitno jesu li „informacije“ koje dilaju lažne i štete li nacionalnim interesima, važno im je jedino nasrtati na HDZ!

Gdje su ti hvalospjevi Vladi?

Odlučno odbacujem spekulacije da država plaća medije ne bi li oni hvalili Vladu. Već sedam godina, otkako sam premijer, tražim te panegirike i hvalospjeve, ali ih ne nalazim. Koje su to medijske kuće, televizije, portali, novine, koji sustavno hvale Vladu? Vidim upravo suprotno - da se svi trude kritizirati Vladu, natječu se u tome.

Bilo bi dobro steći uvid u financiranje svih medija, pa da saznamo kako što stvarno funkcionira. Da Vlada financira medije, valjda bi bilo više članaka koji nas hvale. 

A A A