Vijesti
10. 1. 2024.

Na veliko žaljenje Grbina, Grmoje & Benčić, Hrvatska kontinuirano raste!

Dobra vijest za Hrvatsku, loša za zavidnu i rušilačku oporbu. Svjetska banka je objavila da će naša nacionalna ekonomija stabilno i sigurno rasti idućih godina, znatno iznad prosjeka Europske unije i europodručja! U najnovijoj prognozi, štoviše, World Bank podigla je vlastitu procjenu realnoga gospodarskog rasta RH u 2024. - s 2,5 na 2,7%. Za 2025. predviđa nam pak dodatno ubrzanje rasta - na 3,0%. Usporedbe radi, projicira da će gospodarstvo eurozone u prosjeku 2024. porasti za samo 0,7%, a 2025. 1,6%.

Prema projekcijama Svjetske banke, hrvatsko će gospodarstvo i u 2024. i u 2025. godini - kao i u godini koja je nedavno minula - po rastu biti u samom vrhu europodručja i Europske unije!

Hrvatska - trenutačno broj 1 po rastu nacionalne ekonomije u Europskoj uniji!

Plenkovićeva novogodišnja najava

Procjene te međunarodne financijske institucije u skladu s onim što je predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković i najavio u novogodišnjoj čestitki:

„U 2024. osigurat ćemo nastavak snažnog rasta hrvatske nacionalne ekonomije, plaća, zaposlenosti, mirovina i socijalnih naknada, a istodobno daljnji pad inflacije!“

Novogodišnja čestitka predsjednika Plenkovića: U 2024. osigurat ćemo nastavak snažnog rasta BDP-a, plaća, zaposlenosti, mirovina i socijalnih naknada

DA, HRVATSKA RASTE!

Dodajmo još nekoliko recentnih podataka o kontinuiranom rastu Hrvatske - na veliko žaljenje „moratorijskog trojca“ Peđa Grbin - Nikola Grmoja - Sandra Benčić:

  • Broj obrta u Hrvatskoj porastao je u 2023. za 10.027 ili 9,8%. Trenutačno ih je 112.180.
  • Industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u studenom 2023. porasla je na godišnjoj razini 3. mjesec zaredom - i to za 4,8%. Porasla je i na mjesečnoj razini (u odnosu na listopad 2023.) - za 2,6%.

U novu godinu HDZ je ušao s rastom rejtinga, a Hrvati s većim plaćama!

Rekordni turizam, rekordna prodaja vozila

  • Da je 2023. bila rekordna, povijesna turistička godina po prihodima, posredno je potvrdila Porezna uprava: u špici sezone, u kolovozu, iznos fiskaliziranih računa u Hrvatskoj dosegnuo je 4 milijarde i 906 milijuna eura - što je 19,5% više nego u istom mjesecu godinu prije.

U prvih 9 mjeseci 2023. gotovo 13 milijardi eura prihoda od stranih turista. To je porast od 11,4% u odnosu na povijesnu, dosad najbolju 2022. godinu!

  • U Hrvatskoj je lani prodano 56.697 NOVIH putničkih vozila, što je 28,6% više nego 2022. godine. Postavimo jednostavno pitanje: bi li to bilo moguće da životni standard „pada“ - kako to koordinirano tvrde u SDP-u, MOST-u i platformi NE Možemo.

DA, INFLACIJA PADA!

U Hrvatskoj jedino pada (bez navodnika) stopa inflacije - kako se to i najavljivalo iz Banskih dvora.

Nastavljen je pozitivni trend usporavanja inflacije - i to premda su MOST-ovi provokatori, agenti interesnih lobija i krupnog kapitala, činili sve kako bi spriječili našu Vladu RH da smanji/zamrzne cijene 30 ključnih prehrambenih i higijenskih proizvoda.

Inflacija nastavlja padati, i to unatoč rekordnoj blagdanskoj potrošnji! Upravo kako je i najavila Vlada RH

A A A