Vijesti
29. 8. 2024.

Već sada možemo najaviti da će Hrvatska ove godine biti među 2-3 članice EU-a s najsnažnijim gospodarskim rastom!

(VIDEO) PVRH Andrej Plenković na 21. sjednici Vlade: Jako smo zadovoljni zbog ubrzanog rasta BDP-a već 14 kvartala zaredom. Jedan je od najbržih u Europi. Nikada nismo imali više zaposlenih nego danas, a plaće - ionako rekordne - nastavit će se povećavati ne samo uslijed daljnjeg napretka naše nacionalne ekonomije, nego i novog kruga porezne reforme. Zakonskim izmjenama dodatno ćemo rasteretiti rad. Lovljenje razvojnog koraka sa zemljama srednje Europe koje su puno prije nas ušle u EU jedan je od temeljnih ciljeva ove Vlade.

Ako se ovi pozitivni trendovi nastave u 3. i 4 kvartalu 2024. godine, a nema razloga da tako ne bude, stopa rasta hrvatskog BDP-a bit će doista visoka u odnosu na ostale države članice Europske unije i eurozone - također je naglasio predsjednik Vlade RH i HDZ-a otvarajući sjednicu:

- Stoga mogu ponoviti da će Hrvatska do kraja godine „skočiti“ sa 76 na 77,5% prosječne razvijenosti EU-a. Na kraju ovog mandata, 2028. godine, bit će pak na 80-82% - kako smo to i obećali.

Hrvatska opet u samome europskom vrhu! Naša nacionalna ekonomija raste već 14. kvartal zaredom na godišnjoj razini!

Vrlo dobra situacija na tržištu rada

Osim nastavka rasta plaća i provedbe mnogobrojnih projekata financiranih nacionalnim i europskim sredstvima, najveći doprinos rastu BDP-a daje vrlo dobra situacija na tržištu rada - dodao je Andrej Plenković:

- Hrvatska danas ima oko 1.750.000 zaposlenih, najviše u povijesti.

U tom kontekstu ocijenio je vrlo dobrom Vladinu odluku o nižim cijenama goriva.

NOVO POJEFTINJENJE GORIVA. Niže cijene benzina, dizela i plavog dizela! Nastavljamo štititi standard hrvatskih građana!

MICKOSKI, DIPLOMACIJA, ŠPANCIRFEST

Premijer je u uvodnom dijelu Vladine sjednice govorio, među ostalim, i o posjetu novog premijera Sjeverne Makedonije Hristijana Mickoskog …

… Godišnjoj konferenciji veleposlanika, generalnih konzula, konzula i vojnih izaslanika …

… te Špancirfestu u Varaždinu.

U Varaždinu s budućim predsjednikom RH - koji poštuje Ustav & zna da Hrvatska pripada Zapadu, a kojem borbeni helikopteri neće služiti kao osobni taxi!

Plenkovićevo obraćanje možete u cijelosti pogledati i poslušati:

30. KOLOVOZA - DAN SJEĆANJA NA POGINULE VATROGASCE

U dogovoru s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom, Vlada je predložila Hrvatskom saboru da 30. kolovoza, kada se 2007. dogodila kornatska tragedija, proglasi Danom sjećanja na sve poginule hrvatske vatrogasce.

Premijer Andrej Plenković zahvalio je svim vatrogascima na požrtvovnosti i u ovoj zahtjevnoj protupožarnoj sezoni.

Premijer Andrej Plenković s vatrogascima na ugašenim požarištima na Makarskoj rivijeri

"Ova Vladina sjednica i ovaj dan ući će u povijest hrvatskog vatrogastva" - istaknuo je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

A A A