Vijesti
15. 9. 2024.

Milanović u 5 godina na Pantovčaku prstom nije mrdnuo da hrvatskim građanima bude bolje. Kao premijer, još gore, unazadio im je život

Premijer Plenković u "Intervjuu tjedna“ Hrvatskog radija: U manje od 4 mjeseca ispunili smo ono što smo obećali do kraja 3. mandata naše Vlade - dovesti kreditni rejting na A razinu! Nismo ga „po inerciji“ ili „slučajno“ izvukli iz SDP-ova smeća i potom ga podigli za čak 5 stupnjeva. Ali, ljevica će i dalje nastojati relativizirati te kontinuirane uspjehe, a prikrivati Milanovićeva posrnuća. Naši su iskoraci to veći jer ih nismo ostvarivali u ružičastim okolnostima, nego usred pandemije, energetske krize i dva razorna potresa.

Donosimo i ostale naglaske iz gostovanja predsjednika Vlade RH i HDZ-a Andreja Plenkovića u radijskoj emisiji "Intervju tjedna“:

Hrvati nisu nasjeli na partijske podvale

Kršitelj Ustava Milanović non-stop je nastojao stvarati atmosferu izvanrednog stanja, izmišljao „duboke krize“. Ali, na žaljenje ljevice kojoj je uzor, nije uspio. Divljaštvo, vulgarnost, okrenutost nedemokratskom ruskom režimu i sramoćenje Hrvatske pred svijetom najveće su štete njegovog predsjedničkog mandata.

Hrvati nisu nasjeli na njegove i SDP-ove manipulacije i pokušaje destabilizacije. Znaju da smo mi jamci sigurnosti i stabilnosti zemlje te nastavka rasta plaća i zaposlenosti. Zato je SDP teško poražen i na parlamentarnim izborima ove godine.

Iz oporbe su zloguko najavljivali, čak i priželjkivali, „krah, propast hrvatskog turizma', no podaci pokazuju nešto sasvim suprotno!

Primorac je sve ono što Milanović nije

Profesor Dragan Primorac ući će u 2. krug predsjedničkih izbora i - pobijediti! Za razliku od Milanovića, ima uspješnu karijeru i jasne prozapadne političke pozicije.

SDP-ovci, poklopite se ušima! (1)

Prije 8 godina Hrvatska je po kreditnom rejtingu bila 80. zemlja svijeta, a danas je među prvih 45. Na istoj smo razini s Portugalom, a od članica EU-a ispod nas su jedna Italija te Cipar, Grčka, Rumunjska, Bugarska i - Mađarska.

Ovakav „skok“ kreditnog rejtinga donosi Hrvatima, našoj nacionalnoj ekonomiji i cijeloj zemlji novu kvalitetu. Dobra financijska reputacija zemlje na međunarodnoj sceni imat će pozitivne posljedice na sve. Kamate na kredite padat će i državi i kompanijama i građanima.

Kreditni rejting podigli smo za nevjerojatnih 5 stupnjeva u odnosu na SDP-ovu Vladu! Prije Hrvatske, nijedna druga zemlja nije tako brzo napredovala!

SDP-ovci, poklopite se ušima! (2)

U trenutku kada sam postao premijer, hrvatski BDP iznosio je 47 milijardi €, a na kraju 2024. trebao bi dosegnuti 84 milijarde.

Hrvatska ima puno brži gospodarski rast nego ostale države EU-a. Naš rast će u 2024. iznositi oko 3,5%, dok će u EU-u u prosjeku biti 1%, a u eurozoni 0,8%. Njemačka očekuje do 1% rasta, Austrija oko 0,4%, Italija oko 0,9%...

Hrvatska ima 300.000 radnih mjesta više nego prije 8 godina!

Po održivom rastu Hrvatska je napredovala na 8. mjesto među 193 svjetske zemlje. I to je veliki pomak naprijed!

Godine 2011. bili smo na 61% prosjeka razvijenosti EU-a, 2016. na 62%, a od 1. mandata ove Vlade do kraja 2023. došli smo na - 76%.

Ozbiljna i odgovorna većina

Saborska većina je - čvrsta. Na veliko žaljenje Milanovića i njegovih ljevičara. Od samog broja ruku važnije su ozbiljnost i odgovornost. Više vrijedi 76 pouzdanih zastupnika nego 150 drugih.

O stabilnoj parlamentarnoj većini, licemjernoj ljevici, gubitničkom SDP-u & obijesnom rasipniku s Pantovčaka

Dogovor o novim ustavnim sucima još nije postignut. SDP je zaokupljen odnosima unutar sebe, a broj kandidata za Ustavni sud uistinu je velik. Čak 65. Žele postati, citirajmo primitivca Milanovića, „istrošeni kuhinjski elementi“.

A A A